HTC U11 vrea să impresioneze prin design și printr-o funcție unică, destul de interesantă. Noi l-am testat înainte de a fi prezentat și ne-a plăcut.

HTC U11 este un telefon mare cu un display de 5,5 inci și rezoluție QHD. Sub el se ascunde un procesor Snapdragon 835, de ultimă generație, dar și 4GB memorie RAM. Camera foto principală este, potrivit publicației de specialitate DxOMark, cea mai bună de pe piață la momentul actual și are un senzor de 12MP cu tehnologie UltraPixel, stabilizare optică a imaginii și HDR în timp real.

Funcția Edge Sense este, totuși, cea care aduce elementul de "inedit".

Edge Sense este numele dat de HTC tehnologiei sensibile la presiune care este încorporată în marginile telefonului. HTC U11 este un telefon pe care îl poți strânge pentru a activa diverse funcții. Este o funcție pe care nu am mai văzut-o la alte dispozitive, dar pare destul de utilă și de ușor de folosit. Edge Sense simte când strângi scurt, dar și când strângerea e mai lungă și poți seta câteva acțiuni predefinite în funcție de strângere. Poți face o captură de ecran, poți face o poză, poți activa lanterna fără să aprinzi ecranul. Tehnologia funcționează și pe sub apă, deci utilizatorii vor putea face fotografii, chiar dacă display-ul capacitiv nu poate funcționa atunci când e ud, iar cei de la HTC au și o aplicație specială care permite folosirea Edge Sense și în aplicații terțe.

HTC U11 este disponibil aici, în oferta eMAG, în trei versiuni de culoare.