O parte importantă a ecosistemului HMS, HMS Connect este o nouă suită de instrumente destinate dezvoltatorilor de aplicații, furnizorilor de conținut și servicii, companiilor și întreprinderilor mici și mijlocii, oferindu-le soluții de dezvoltare, creștere și comercializare unice, pentru scenarii complete.

HMS Connect include mai multe servicii principale: AppGallery Connect, Business Connect, Content Connect și HUAWEI Ability Gallery etc. Aceste instrumente vor conecta partenerii și dezvoltatorii globali cu milioane de utilizatori de dispozitive Huawei prin mai multe puncte de contact, pentru o experiență digitală de înaltă calitate.

„Începând de astăzi, peste 700 de milioane de utilizatori HUAWEI la nivel global și peste 80 de milioane de utilizatori din Europa au acces la un ecosistem digital cuprinzător prin aplicații HMS precum AppGallery, Browser, Mobile Cloud, Petal Search, Petal Maps, Assistant, Video și Themes etc. Odată cu lansarea HMS Connect, oferim noi posibilități și beneficii pentru companii și dezvoltatori din întreaga lume, pentru a furniza mai multe inovații și a crea servicii și experiențe mai bune pentru utilizatorul final.”, a declarat Jervis Su, Vicepreședinte Mobile Services, HUAWEI Consumer Business Group.

AppGallery Connect

Această nouă platformă își propune să simplifice dezvoltarea și întreținerea aplicațiilor datorită costurilor mai mici, calității îmbunătățite a aplicației mobile și eficienței operaționale prin operarea pe mai multe platforme, inclusiv Android, iOS, web etc. Dezvoltatorii își pot construi aplicația în AppGallery Connect folosind kiturile HMS Core, această platformă de servicii de aplicații one-stop acoperind întregul ciclu de viață al aplicațiilor, incluzând inovația, dezvoltarea, distribuția, operarea și analiza.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, și-a lansat anul trecut aplicația mobilă în AppGallery. Folosind serviciile AppGallery Connect, compania și-a simplificat cu succes procesele, reducând complexitatea în construirea aplicației și cantitatea de muncă manuală necesară. Ca urmare, dimensiunea aplicației mobile Ryanair a fost redusă cu 30%.

„Introducerea aplicației cu semnătură și pachetului de aplicații Ryanair prin AppGallery Connect a fost o mișcare excelentă care le-a permis dezvoltatorilor să simplifice procesul, reducând complexitatea etapei de semnare și numărul de artefacte generate.”, este de părere Krzysztof Gluszczyk, Android Lead Developer la Ryanair.

Business Connect

Ca parte a ecosistemului HMS în creștere rapidă, HUAWEI și-a lansat recent aplicațiile Petal Maps și Petal Search, cele mai recente soluții de hărți și motoare de căutare ale companiei. HUAWEI a anunțat la Web Summit 2020 că informațiile comerciale pot fi integrate mai ușor cu aceste aplicații datorită Business Connect, o nouă platformă unificată de gestionarea afacerilor.

Prin crearea unui cont Business Connect, companiile își pot extinde prezența pe mai multe platforme, întrucât toate informațiile despre cont pe care le furnizează - inclusiv programul de lucru și informațiile contactelor - vor fi integrate automat cu aplicațiile HUAWEI Petal Maps și Petal Search și cu alte servicii conexe, ceea ce înseamnă că afacerea va fi mai vizibilă pentru utilizatorii HUAWEI.

Pentru a oferi conținut și servicii mai bune utilizatorilor, Huawei a anunțat la Web Summit 2020 și noua sa platformă „Unibox”, care oferă companiilor locale o platformă de gestionare pentru integrarea rapidă și ușoară a datelor despre produse cu Petal Search, astfel încât utilizatorii să poată consulta pe loc ofertele și prețurile disponibile, înainte de a merge la site-ul furnizorului.

Content Connect

Parte integrantă a ecosistemului de conținut HMS cu aplicații precum HUAWEI Video, Content Connect este o platformă completă de creare, operare și monetizare de conținut. Tot conținutul încărcat în Content Connect va fi distribuit automat utilizatorilor video Huawei din întreaga lume, în conformitate cu drepturile de autor individuale din diferite teritorii și protejate prin gestiunea drepturilor digitale (DRM) și funcții complete de protejare a conținutului. Tot conținutul încărcat de pe platforma HUAWEI Content Connect va fi operat drept conținut AVOD.

Mai mult, prin HUAWEI Ads, partenerii vor putea genera venituri și beneficia de planuri de stimulare. HUAWEI Ads este construit în jurul și complet integrat cu ecosistemul HMS, astfel încât dezvoltatorii pot beneficia de o lume digitală complet conectată, cu trafic de înaltă calitate, în timp ce advertiserii pot beneficia de oportunitatea de a câștiga o cotă de venituri ridicată, de a genera descărcări și de a dobândi noi utilizatori bazându-se pe capacitățile precise de direcționare ale HUAWEI.

„Ca parte a strategiei noastre pentru 2020, ne-am concentrat eforturile de cercetare pe partenerii de distribuție digitală. Căutam un canal de comunicare și distribuție eficient și direcționat și am constatat că HUAWEI oferă acest serviciu. Datorită Content Connect, BlueNote a reușit să distribuie cu succes conținut la scară globală prin intermediul platformei HUAWEI Video.”, a declarat Daniele Genovese, Managing Director la BlueNote Milano, un club de jazz de top din Italia.

HUAWEI Ability Gallery

HUAWEI Ability Gallery este platforma unificată Huawei pentru integrarea și distribuția de abilități. Aceasta înglobează trafic de la o gamă largă de dispozitive în toate scenariile și oferă dezvoltatorilor o soluție unică de distribuție și integrare.

La Web Summit 2020, Huawei a anunțat un nou parteneriat de conținut între serviciul său de asistent virtual, HUAWEI Assistant, și publicația Encyclopaedia Britannica, îmbunătățind ecosistemul HMS cu o resursă de învățare digitală premium.

Secțiunea populară „În această zi” a Encyclopaedia Britannica, ce prezintă evenimente importante care au avut loc la aceeași dată de-a lungul istoriei, poate fi acum accesată mai ușor, grație noii funcții „În această zi” disponibilă prin HUAWEI Assistant. Utilizatorii se pot abona la această funcție pentru a se bucura în fiecare zi de informații istorice prin intermediul info hub-ului personalizat, accesat printr-o simplă glisare pe ecranul de pornire.

Cu peste 700 de milioane de utilizatori Huawei, 2 milioane de dezvoltatori înregistrați și 100.000 de aplicații integrate HMS Core în întreaga lume, Huawei Mobile Services va continua să profite de tehnologia și capabilitățile sale de top pentru a stimula dezvoltarea industrială în Europa și pentru a promova inovația în rândul indivizilor și întreprinderilor mijlocii. Huawei se angajează să sprijine partenerii și dezvoltatorii europeni să aducă experiențe digitale inovatoare consumatorilor lor și să își stabilească suveranitatea digitală prin tehnologii deschise și avantajoase reciproc.