David Li, președinte al Huawei West Europe, a declarat că IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei europene și din acest motiv au nevoie de sprijin pe partea de digitalizare. ”IMM-urile sunt coloana economiei europene. Stau în centrul strategiei UE privind industria. Dar există încă lacune mari ale IMM-urilor când e să le comparăm cu marile companii. Există lacune în materie de strategie digitală, talent, tehnologie și capacități. În timpul pandemiei, nevoia de digitalizare a devenit mai arzătoare ca oricând. Vrem să ne folosim de IT&C pentru a ajuta IMM-urile europene să își păstreze competitivitatea”, a declarat David Li.

Pe parcursul evenimentului s-a discutat despre nevoia unei platforme dedicată business-urilor mici și mijlocii din Europa, platformă care să le permită să facă schimb de cunoștințe, de experiență, și să-și ofere sprijin reciproc.

Georgios Krystos, membru al Parlamentului European, și membru al consiliului director al asociației SME Europe, a vorbit despre nevoile IMM-urilor în contextul actual. ”Transformările digitale și ecologice merg mână în mână și vor contribui la viitorul economiei noastre. Companiile medii se află în fața unei provocări enorme. Trebuie să se adapteze unui mediu nou foarte competitiv, globalizat și digitalizat. Economia digitală și marii jucători din această zonă pot oferi tehnologiile necesare transformării digitale”, a declarat acesta.

Paul Rübig, președinte de onoare al SME Europe a reamintit miza IMM-urilor în economia actuală. ”IMM-urile sunt coloana vertebrală a dezvoltării economice europene. Reprezintă 50% din PIB, două treimi din angajați și 80% din totalul taxelor plătite. IMM-urile sunt cumpărători și consumatori puternici, jucători inovativi și furnizori importanți în lanțul valoric global”.

Michael Optiz, partener la firma de consultanță Arthur D. Little a făcut un sumar al digitalizării în Germania, țară în care fenomenul Industry 4.0 a început să contribuie la digitalizarea IMM-urilor. Astfel, Optiz este de părere că statele ar trebui să ajute IMM-urile să exploreze posibilitățile de digitalizare, ar trebui să adopte mai rapid măsuri de e-guvernanță și ar trebui să ajute la crearea unor fonduri de investiții pentru startupurile din tehnologie. În prezent, în Germania se dezvoltă tehnologii, capabilități și ecosisteme relevante pentru a susține IMM-urile.

În cadrul European Innovation Day 2020, Huawei a sărbătorit 20 de ani de activitate în Europa, iar compania și-a reluat angajamentul de a susține dezvoltarea digitală în această regiune. Reprezentanții gigantului IT au făcut un nou apel pentru un mediu de business deschis și corect ce susține inovația.