În 2018, telefonul cu clapetă s-a reinventat: acum vorbim despre smartphone-uri pliabile. Însă nu neapărat în varianta aleasă de cei de la ZTE, care au lansat Axon M, poate unul dintre cele mai inedite telefoane de pe piață la ora actuală. ZTE Axon M este un telefon cu două ecrane și cu o balama în centru care ajută ca aceste ecrane să se plieze. L-am testat și noi la MWC 2018 și puteți vedea aici un scurt filmuleț cu acest telefon.

Huawei este de părere că va reuși să aducă pe piață până la finalul acestui an, mai exact în luna noiembrie, primul telefon cu adevărat pliabil. Informația a fost prezentantă de site-ul coreean ETNews și preluată de xda-developers.com. Eforturile Huawei sunt cu atât mai mari cu cât, lansarea din noiembrie ar lua fața rivalului Samsung, care lucrează, de asemenea, la un astfel de telefon (are un ecran de 7,3 inci și a fost prezentat la începutul anului la CES, în Las Vegas) pe care ar avea în plan să îl lanseze abia la începutul anului viitor.

Cei de la Huawei nu au oferit prea multe detalii despre acest telefon, însă tehnologia OLED ar oferi mai multă flexibilitate ecranului permițându-i să se îndoaie fără a fi nevoie de balamale, ca în cazul Axon M. Este posibil ca furnizorul ecranelor să fie LG. Nu ar fi nimic surprinzător având în vedere faptul că poducătorul sud-coreean are, deja, propriul televizor cu ecran pliabil, un device care se împăturește sub formă de rolă și care a fost prezentat, în premieră, la CES 2018. Deci ar putea ”împrumuta” cu succes tehnologia și celor de la Huawei.

Vezi aici un review pentru smartphone-ul Huawei P20 Pro, smartphone-ul care, cel mai probabil, va schimba definiția fotografiei mobile.