Huawei Mate X a fost primul telefon pliabil al companiei, ce a fost prezentat în 2019 tot la Barcelona, însă telefonul a fost lansat oficial numai în China. Urmașul său este Huawei Mate Xs, o versiune îmbunătățită a smartphone-ului pliabil.

Mate Xs nu este foarte diferit de Mate X, deoarece Huawei a mers pe același design cu ecranul pliat în exterior, adică opusul lui Samsung Galaxy Fold. Ecranul lui Mate Xs are o diagonală de 8 inci (deschis) și o rezoluție de 2200 x 2480 pixeli.

Display-ul a fost îmbunătățit și ecranul este acoperit acum cu un strad dublu de polimidă, ceea ce ar face dispozitivul să fie mai rezistent în timp. De asemenea, balamaua a fost îmbunătățită (cu 30% mai rezistentă decât cea de pe Mate X) și telefonul ar trebui să fie mai rezistent și să se plieze mai bine.

Practic, dacă te-ai uita la o fotografie cu Mate Xs ți-ar fi greu să-ți dai seama că nu e, de fapt, Mate X.

Specificații Huawei Mate Xs

Și la interior lucrurile s-au schimbat puțin și vechiul procesor Kirin 980 a fost înlocuit de Kirin 990 5G, iar asta înseamnă un plus de performanță, dar și conectivitate 5G (fără a fi necesar un modem separat).

Ecran - 6,6 inci OLED (închis) și 8 inci (deschis), 6,38 inci (ecranul inchis pe spate)

Procesor - Kirin 990 5G

Memorie RAM - 8 GB

Spațiu de stocare - 512 GB

Baterie - 4500 mAh, încărcare rapidă la 55 de wați (85% în 30 de minute)

Camere foto - 40 MP f/1.8 RYYB + 16 MP (ultrawide) f/2.2 + 8 MP (telefoto) f/2.4 (stabilizare optică) + senzor ToF

Deci acest telefon va fi unul de top în ceea ce privește performanța și specificațiile tehnice. În cadrul departamentului foto, lucrurile au rămas neschimbate și avem același sistem foto de pe Mate X, adică un senzor principal de 40 megapixeli, o cameră ultrawide de 16 MP, una telefoto de 8 megapixeli și un senzor pentru determinarea profunzimii de câmp.

La fel ca și alte telefoane prezentate recent de Huawei, nici Mate Xs nu va avea serviciile Google incluse pe acest smartphone. Smartphone-ul rulează Android 10 (open source) peste care este aplicată interfața EMUI 10.

La nivel de software, noul telefon vine cu un sistem nou numit multi-view window design. Poți să ai până la trei aplicații deschise în același timp pe ecranul mare, astfel încât să fii mai productiv.

Huawei Mate Xs - preț și disponibilitate

Telefonul este de așteptat să fie lansat în curând la un preț de pornire de 2499 de euro.

Rămâne de văzut dacă acest telefon va avea succes, dacă se va lovi de aceleași probleme de construcție ca și celălalte telefoane pliabile lansate până acum