La fel ca și în cazul Xperia 10, Xperia 10 ll are un ecran de 6 inci, raport de aspect 21:9 cu design wide și un nou display compact OLED cu tehnologia pentru telefoanele mobile TRILUMINOS display, regăsită și în televizoarele din gama BRAVIA. Display-ul OLED al modelului Xperia 10 ll cu funcția de optimizare a imaginilor video le oferă utilizatorilor conținutul preferat cu nuanțe de negru mai intense și culori vibrante.

Xperia 10 ll beneficiază de un sistem foto triplu, format dintr-o cameră de 12 MP și doi senzori de 8MP cu aceeași combinație de distanțe focale pe care o regăsim pe Xperia 1: ultra wide (16mm), wide (26mm) și telefoto (52mm).

În plus, utilizatorii își pot extinde posibilitățile creative datorită modului de captură a imaginilor în format 21:9, dar și a înregistrării video la calitate 4K.

Xperia 10 ll se potrivește în mâna utilizatorilor datorită dimensiunii de 69mm grosime, raportului de aspect 21:9, dar și greutății de doar 151g. Datorită rezistenței la umezeală și praf, certificate IP65/IP68, dar și ecranului Corning Gorilla Glass 6, Xperia 10 ll beneficiază de protecție extinsă, la cele mai înalte standard și o utilizare fără griji.

Mai mult, bateria de 3.600mAh oferă o autonomie mai bună telefonului. În cazul în care telefonul este lăsat în priză cu bateria plină, aceasta se poate deteriora, astfel că funcția Battery Care încarcă telefonul până la 90%, oprește alimentarea, iar apoi îl încarcă la 100% chiar înainte de trezirea utilizatorului, în timp ce Xperia Adaptive Charging ajustează nivelul încât să se asigure că bateria nu este niciodată suprasolicitată.

Xperia 10 ll dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 665.

Tehnologia audio Sony este de asemenea încorporată în Xperia 10 ll cu High-Resolution și High-Resolution Wireless Audio pentru o experiență de audiție autentică, atât prin fir cu jack de 3.5mm, cât și wireless.

Modelul Xperia 10 ll este disponibil în variante de culoare negru și alb, rulează Android 10 și va fi disponibil pe piețele selectate din primăvara acestui an.