Huawei anunță lansarea modelului Huawei Mate 10 lite, smartphone-ul care combină performanțele ridicate cu funcțiile foto inedite. Noul model reprezintă și o premieră pentru companie: un sistem dual-camera nu doar pentru camera principala, ci și pentru camera frontală.

Huawei Mate 10 lite este primul dispozitiv din gama lite ce integrează un display FullView. Acesta are un ecran de 5,9 inci care acoperă 83% din partea frontală și care are un raport de aspect 18:9.

Odată cu lansarea modelului Huawei P9, sistemul dual-camera a reinventat fotografiile realizate cu smartphone-ul, stabilind un nou standard în industrie.

Fiind dotat cu camere foto având două obiective atât în cea principală cât si în cea secundară, Huawei Mate 10 lite oferă experiențe de fotografiere inedite Sistemul dual-camera frontal de 13MP, respectiv 2MP, oferă și opțiunea Flash Selfie Toning cu care se pot obține fotografii cu un grad mai mare de luminozitate. Camera principală combină un obiectiv de 16MP cu unul de 2MP.

Cu un procesor Kirin 659 octa-core, 4GB memorie RAM și 64GB memorie internă, Huawei Mate 10 lite este capabil de multitasking în mai multe aplicații, în timp ce redă conținutul de pe telefon. Design-ul UX (User Experience Design) este integrat odată cu interfața EMUI ce are la bază varianta Android 7. Bateria este de 3340mAh, iar senzorul de amprentă inteligent utilizează Machine Learning pentru ca deblocarea să devină mai precisă și mai sigură cu fiecare utilizare.

Huawei Mate 10 lite integrează, deasemenea, sistemul audio Histen, proprietar Huawei.

Huawei Mate 10 lite va fi disponibil pe plan local începând cu luna noiembrie și va avea un preț estimativ de 369 Euro.