Noile Huawei MateBook X, Huawei MateBook E și Huawei MateBook D vin în forme și dimensiuni diferite, iar specificațiile variază și ele în funcție de modelul ales.

Huawei MateBook X are un raport ecran-carcasă de 88% și margini de 4,4 mm, precum și o proporție a ecranului de 3:2, oferind o experiență vizuală îmbunătățită. Beneficiind de tehnologia Space Cooling, cu material de microcapsulare, utilizat până acum în industria aeronautică, și aplicat pe un PC pentru prima dată, Huawei X este un notebook de 13 inci fără sistem de ventilație, dar cu un procesor de generație a șaptea (Intel Core i7 sau Intel Core i5), și este disponibil în trei variante de culori: Prestige Gold, Space Gray și Rose Gold.

În plus, acesta încorporează un display Corning Gorilla Glass cu rezoluție QHD și cu tehnologie pentru confort vizual și o baterie de 41.4Wh (5449mAh). De asemenea, este primul PC cu sistem audio Dolby Atmos și cu difuzoare concepute în colaborare cu Dolby, oferind o experiență audio peste așteptări.

Huawei MateBook X reușește să transfere tehnologia amprentei digitale de pe smartphone pe PC, integrând senzorul de amprentă și butonul de pornire în sistemul Windows, care, prin intermediul Windows Hello, o nouă funcție disponibilă pentru Windows 10, permite utilizatorilor să acceseze meniul printr-o singură atingere cu degetul. În plus, aplicația MateBook Manager* facilitează conexiunea între smartphone-urile Huawei și Matebook.

Huawei MateBook E este noul dispozitiv 2 în 1 de ultimă generație conceput de Huawei care include tastatură Folio. Aceasta are un sistem care permite rotirea de până la 160 de grade. Este disponibilă în variantele de culoare albastru, roz și maro și prezintă îmbunătățiri pentru modul de andocare, față de varianta anterioară. Acesta este dotat cu procesor Intel Core i5 de generație 7 și display QHD.

Pe lângă o experiență video bună, tableta include și tehnologia Dolby Audio Premium. De asemenea, are o baterie de 33.7 Wh (4430mAh) și oferă un plus de securitate prin autentificarea de tip amprentă cu procesor independent criptat. Aceasta poate fi utilizată în combinație cu diferite accesorii, printre care noile MateDock 2 și MatePen.

Huawei MateBook D este un notebook de 15,6 inci, măsurând 16,9 mm grosime, cu o margine de 6,2 mm, un unghi de vizualizare de 178 grade și raport ecran-carcasă de 83%. Aceasta este confecționată din aliaj de aluminium și este disponibilă în trei variante de culori: Space Gray, Champagne Gold și Aurora Blue. Include o tastatură de tip chiclet, sistem de sunet Dolby Atmos și difuzoare încorporate concepute în colaborare cu Dolby.

Cu un procesor de a 7-a generație Intel Core i7 sau i5, Huawei D integrează de asemenea și sistemul grafic NVIDIA GeForce 940MX cu 2GB GDDR5 memorie video destinată jocurilor. Huawei D vine la pachet cu Windows 10 preinstalat.