Huawei P40 Pro și P40 Pro+ au display-uri de 6,58 inch cu rezoluție QHD și frecvență de 90Hz. P40 e mai mic, cu o diagonală de 6,1 inch, rezoluție fullHD+, fără opțiunea de 90Hz.

Huawei a făcut un salt important pentru P40 Pro și P40 Pro+, până acum optând doar pentru paneluri full HD cu frecvență mică.

Huawei P40 are baterie de 3800 mAh cu încărcare rapidă, iar Huawei P40 Pro și Huawei P40 Pro+ vin cu baterii mari, de 4.200 mAh. P40 Pro+ vine cu încărcare wireless ultrarapidă la 40W, iar P40 și P40 Pro se încarcă wireless la 27W. Toate smartphone-urile sunt bazate pe deja-cunoscutul procesor Kirin 990, disponibil și pe Huawei Mate 30 Pro, dar vin cu versiunea 5G a procesorului.

Camere foto Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro+

Huawei P40 vine cu o cameră triplă - una cu 3X Zoom cu F/2.4 și OIS, una wide de 50MP și una ultrawide, de

Huawei P40 Pro are o cameră ultra-wide cinematică de 40MP cu f/1.8, una wide pentru fotografii, cu stabilizare optică și f/1,9, una telefoto cu zoom 5x cu f/3.4 și OIS (cu zoom digital de până la 50x), un senzor de culoare și o cameră ToF pentru bokeh.

Huawei P40 Pro+ are două lentile telefoto - una periscopică de 10x zoom (cu zoom hibrid 20x și zoom maxim 100x) și una de 3x. Celelalte camere rămân la fel ca la Huawei P40 Pro..

Senzorul camerei principale este considerabil mai mare și vine cu un ISO uriaș de 409600 (204800 pentru P40). Este bazat pe aceeași tehnologie RYYB, dar a fost îmbunătățită reproducerea culorilor.

Toate telefoanele vor fi bestii pe timp de noapte, imbatabile, iar Huawei P40 Pro+ este posibil să se dovedească mai bun decât Samsung Galaxy S20 Ultra la capitolul Zoom.

Mai mult, Huawei a îmbunătățit și AI-ul camerelor. Astfel, cu funcția Golden Snap, smartphone-ul va surprinde mai multe cadre când faci o poză și ți-l va sugera pe cel mai bun. De asemenea, smartphone-ul știe să înlăture reflexiile, dar și pe cei care intră accidental într-un cadru.

Camera frontală de 32MP este perforată în ecran și vine cu un senzor Infraroșu folosit și pe post de cameră pentru control prin gesturi, dar și cu un senzor de ambient și de proximitate. Camera frontală e folosită și la deblocarea facială, și la controlul prin gesturi, dar și pentru funcția AI Private View. Funcțiile aceastea au mai fost văzute și la Huawei Mate 30 Pro.

Huawei P40 Pro și P40+ vor fi de neînvins și la capitolul video. Camera cinematografică menționată mai sus vine cu o tehnologie care fuzionează 16 pixeli în 1, pentru pixeli cu dimensiune de 4,48 microni. ISO-ul este de 51200, există opțiune de zoom audio direcțional, posibilitatea de a face clipuri cu zoom imens pentru a filma luna, dar și clipuri 4K HDR+ și clipuri ultra slow-motion la 7680 de cadre pe secundă.

Știre în curs de actualizare

Hey, Celia - un nou asistent virtual

Odată cu gama Huawei P40, Huawei a lansat un nou asistent virtual. Se numește Celia și face ce fac și ceilalți asistenți virtuali.

De asemenea, noile Huawei P40, P40 Pro și Pro+ vine și cu un control panel pentru diverse device-uri. E o alternativă de Google Home și pare destul de bine concepută.

Mai mult, Huawei are acum o aplicație de videocall numită MeeTime. Poți face screensharing, e compatibilă și cu dispozitive terțe.

Compania a adus noi funcționalități funcției Huawei Share, care permite comunicarea între telefoanele Huawei și tabletele sau laptopurile companiei. Acum ai fotografiile de pe toate dispozitivele în același loc și îți poți vedea smartphone-ul pe tabletă.

Huawei App Gallery, alternativa la Google Play, a ajuns la peste 400 de milioane de utilizatori lunari și la 1,3 milioane de parteneri și dezvoltatori. În serviciile Huawei Video și Huawei Music, Huawei a făcut parteneriate cu provideri de conținut și producători.

Huawei Sound X

În cadrul evenimentului a fost prezentată și boxa Huawei Sound X, dezvoltată în parteneriat cu Devialet. Aceasta promite un sunet foarte bune, cu înalte clare și joase puternice mulțumită unui dual-woofer de 144W și 40Hz. Boxa e compatibila cu Huawei Share și poți conecta 6 astfel de dispozitive între ele pentru sunet surround.

Huawei a prezentat și Huawei Watch GT2e cu baterie mai mare și funcții noi, dar și noi perechi de ochelari smart.

Huawei P40 Pro și Huawei P40 - Preț în România

Huawei P40 Pro va fi disponibil în România cu preț recomandat de 4599 lei, în timp ce modelul Huawei P40 are un preț recomandat de 3799 lei, ambele beneficiind de o serie de oferte attractive la partenerii de distribuție. HUAWEI P40 Pro+ va veni pe piața locală la o dată ulterioară lansării. În plus, în perioada următoare, smartphone-urile flagship Huawei P40 și P40 Pro pot fi precomandate începând din 27 Martie până pe 5 aprilie 2020, iar prețul special include căștile Huawei Freebuds 3, un produs ce are valoare recomandată de 799 lei, la care se adaugă 50 GB Cloud Storage pentru 12 luni, precum și o serie de extra beneficii. Mai multe detalii sunt disponibile pe website-ul oficial www.consumer.huawei.com/ro.