Huawei a livrat 54,2 milioane de smartphone-uri în trimestrul al doilea, conform studiului publicat de firma de analiză IDC. Creșterea e de 41% față de anul trecut, arată Bloomberg. E prima oară când Huawei depășește Apple. E bine de menționat că Huawei vinde mai multe modele de telefoane decât Apple, dar e un semnal important, mai ales că Apple e singurul producător care are pe piață nu mai mult de 4 modele deodată.

Cum arată clasamentul? Samsung are 21%, Huawei 16%, iar Apple are 12%. Următoarele locuri sunt deținute de Xiaomi și Oppo, alți doi producători din China.

Interesant e că Huawei a fost interzis în Statele Unite, așa că rezultatul este și mai meritoriu, pentru că vine, în principal, de pe piețele din Europa și Asia.

Căderea Apple sau, mai degrabă, stagnarea, e relativ normală, pentru că firma americană vinde bine în trimestrul 4 și în primul trimestru. În trimestrul al doilea oamenii așteaptă deja următoarea generație de iPhone.

Per total, piața de smartphone-uri e într-o scădere de la trimestru la trimestru. Față de Q1, s-au livrat mai puțin cu 1,8% smartphone-uri. Adică au fost livrate 342 de milioane de unități.