La eveniment au fost prezenți peste 400 de reprezentanți din toată lumea, care au făcut un schimb productiv de idei pe subiectul Aviației Inteligente — Dezvoltarea unui nivel calitativ ridicat în cadrul unei noi revoluții științifice, tehnologice și industriale.

În cadrul forumului, Guo Ping, președintele prin rotație al Huawei, a susținut un discurs de deschidere intitulat „Ierarhia Maslow a nevoilor inspiră aviația civilă inteligentă”. Guo Ping consideră că tehnologiile 5G+AI vor impulsiona productivitatea industriei de profil, vor promova creșterea și transformarea industriei, și vor aduce după sine dezvoltarea rapidă a transformării digitale pentru industria transporturilor.

Transformarea digitală este singurul mod de a obține aviația inteligentă. Huawei se va folosi pe deplin de experiența și avantajele sale tehnice pentru a promova transformarea digitală și îmbunătățirea inteligentă a industriei aviației civile alături de partenerii din industrie, permițând evoluția aviației civile inteligente.

Guo Ping a declarat că infrastructura ICT joacă un rol important în procesul de transformare digitală a aviației civile. De exemplu, obținerea unei conectivități ubicue între pasageri, personalul aeroporturilor și diverse alte active este primul pas către susținerea aeroporturilor digitale.

Huawei folosește tehnologii de vârf, precum 5G și Wi-Fi 6, pentru a construi un aeroport complet conectat ce integrează oamenii, vehiculele, obiectele și aeronavele.

Recent, Huawei a ajutat Aeroportul Shenzhen în construirea unei stații de bază demonstrative 5G în clădirea terminalului acestuia. În cadrul unei vacanțe chinezești naționale recente (vacanța de 1 mai), Huawei a integrat 5G cu „video +AI” pentru a implementa transmisiuni 4K HD în direct ale decolărilor și aterizărilor aeronavelor, precum și ale sosirilor pasagerilor în aeroport. Este prima dată când o aplicație 5G inovatoare a fost implementată în cadrul unui aeroport chinez.

Cerința de bază a transporturilor este siguranța. Siguranța aviației civile se referă la zonele publice, clădirile terminalelor și aerodrom. În prezent, industria are nevoie să exploreze metode de a folosi tehnologiile digitale pentru a comoditate pasagerilor, personalului și operatorilor de zbor, respectând, totodată, aceste regulamente și standarde înalte de siguranță.

Prin suportul pentru siguranță, operațiunile aeroportuare trebuie să fie digitalizate prin achiziția de informații, livrarea de comenzi și colaborarea între servicii. De exemplu, starea ușilor de cabină ale aeronavelor poate fi monitorizată folosind vederea mecanizată, în loc de arhivele manuale. Acest lucru ajută la detectarea și colectarea automată a punctelor-cheie de zbor. Huawei cooperează îndeaproape cu aeroporturile pentru a implementa controlul operațiunilor E2E bazat pe o singură hartă, pentru orice scenarii și elemente.

Industria aeronautică, mai ales în cazul aeroporturilor, integrează în prezent lumea fizică cu cea digitală pentru a optimiza alocarea resurselor, a îmbunătăți eficiența și a coordona managementul. Inteligența Artificială va avea un rol important în alocarea resurselor de bază din aeroporturi, planificarea echipajelor de la sol și anticiparea întârzierilor de zbor.

Guo Ping a subliniat că Huawei face mari eforturi pentru a construi o platformă digitală pentru aviația civilă. Platforma integrează și optimizează fluxul de date, sprijinind data mining, analiza și partajarea de informații.

Huawei intenționează să extindă industria și să ofere clienților săi plusvaloare prin parteneri precum TravelSky. Aceștia sunt în curs de conformare cu cerințele de servicii privind securitatea exhaustivă, serviciile și controlul operațiunilor, pentru a putea obține aviația inteligentă.

Huawei expune soluții pentru aviația civilă inteligentă

Ca parte importantă a acestui forum, Huawei și partenerii săi din industria aviației civile s-au concentrat pe trei cerințe-cheie (securitate, eficiență și servicii) pentru dezvoltarea industriei din China, prezentând soluții pentru aeroporturi, linii aeriene și controlul traficului aerian (ATC) bazate pe ideea de „Aviație Inteligentă”.

În plus, au fost expuse și noi tehnologii, precum 5G, Wi-Fi 6 și AI, împreună cu realizări de aplicații și inovații din industria aeronautică. Huawei a căpătat o înțelegere profundă a serviciilor și cerințelor-cheie din industria aviației civile, prin intermediul inovării continue alături de partenerii și clienții săi din aviația civilă. Acest lucru ajută la promovarea implementării tehnologiilor de vârf în industria aviației civile.