Huawei, în parteneriat cu NUS Enterprise, departamentul antreprenorial al Universității Naționale din Singapore (NUS), anunță primul său accelerator pentru Internet-of-Things, cunoscut sub denumirea de i5Lab. Acceleratorul, cu sediul central în Singapore, își propune să le ofere startup-urilor mentorat, acces la investitori, acces la platforme de testare de nivel industrial și oportunități de marketing în comun la nivel global, pentru a le grăbi dezvoltarea ca viitori parteneri ai companiei.

i5Lab speră să sprijine dezvoltarea următorului unicorn din Singapore, cultivând startup-urile promițătoare în cadrul mediului real de lucru și a platformei deschise de la Huawei, precum și prin capabilitățile canalelor sale globale Go-to-Market. Focalizându-se pe dezvoltarea unui ecosistem IoT viabil pentru un viitor inteligent, i5Lab va urmări modelul colaborărilor consacrate dintre Huawei și partenerii săi de top din domeniul software și industrie, pentru a dezvolta soluții care să construiască un ecosistem competitiv în industria de profil. În acest mod startup-urile vor putea să-și verifice soluțiile într-un mediu de rețea real oferit de către Huawei.

În calitate de jucător ICT de top la nivel global, în 170 de țări, Huawei colaborează cu 45 dintre primii 50 de furnizori de telecomunicații din lume, care furnizează conexiunile pentru două treimi din populația Globului. Start-up-urile se vor putea extinde prin parteneriatele globale ale Huawei cu întreprinderi de top din domeniile verticale și cu operatori de pe toate continentele. Ele vor fi, de asemenea, invitate să participe la proiecte de marketing reunit, prin Huawei Customer Solution Innovation & Integration Experience Center (CSIC), și la evenimente pe scară largă, precum InnovFest unbound, evenimentul de vârf al NUS Enterprise, și CommunicAsia.

“Având una dintre cele mai interconectate societăți, cu seturi de informații open data și având la dispoziție talente de înaltă pregătire, Singapore reprezintă o excelentă platformă de testare pentru dezvoltarea ideilor IoT care să ne aducă mai aproape de un viitor inteligent. Sperăm ca startup-urile să se folosească din plin de această platformă de colaborare și de expertiza și știința despre tehnologiile de vârf din industrie, acumulate de către Huawei și partenerii noștri globali”, a declarat Lim Chee Siong, Chief Marketing Officer, Huawei Southern Pacific.

“Suntem încântați de acest parteneriat cu Huawei, liderul din industria de profil, pentru realizarea i5Lab în scopul sprijinirii comunității antreprenoriale din Singapore pentru aducerea inovațiilor pe piețele globale. În tandem cu inițiativa Singapore Smart Nation, acceleratorul i5Lab va oferi suportul, capabilitățile platformelor de testare și rețelele care le vor permite antreprenorilor din domeniul tehnologiei să capitalizeze noile oportunități apărute în spațiul IoT,” a declarat Profesorul Wong Poh Kam, Director, NUS Entrepreneurship Centre, parte a NUS Enterprise.

“Acesta este momentul perfect pentru a profita de spațiul pieței globale IoT, în continuă creștere. În final, ne dorim să ajutăm la construirea de la început a viitorilor noștri parteneri de afaceri,” a adăugat Chee Siong. Conform raportului McKinsey din 2015, viitorul impact economic al pieței IoT ajunge la 11.100 miliarde USD. Se estimează că până în anul 2025 vor intra în rețea mai mult de 100 de miliarde de dispozitive.

picture1

Startup-urile interesate pot accesa www.i5lab.sg pentru mai multe informații despre modalitățile de participare și noutăți în domeniu.