HyperX este un brand cunoscut pe segmentul de periferice de gaming pentru PC, însă din 2022 a inclus în portofoliu și alte produse conexe precum microfoane sau monitoare. Despre microfoane v-am vorbit, iar am avut ocazia să testăm și un monitor din gama Armada.

Compania are un model de 25 de inci FHD și unul de 27 de inci QHD. Am testat modelul mai mare și am fost mulțumiți de el.

Monitorul de gaming HyperX Armada 27 are un panou IPS de 27 inci cu o rezoluție QHD (2560x1440) și o rată de reîmprospătare a ecranului de 165Hz și 1ms timp de răspuns pentru imagini clare și fluide. Specificații impresionante, dar nu nemaiîntâlnite și la alți producători.

Un aspect care-l face special pe acest monitor este faptul că în pachet este inclus și suportul HyperX Armada cu un braț ergonomic Armada, care este compatibil cu toate monitoarele HyperX și cu majoritatea monitoarelor care au tipare VESA 75mm și 100mm, și suportul pentru birou Armada. Am rămas surprins de cât de greu este brațul și m-a mirat deoarece monitorul este foarte ușor.

Robustețea este explicată de faptul că acesta este conceput să reziste, fiind făcut din metal durabil și susține monitoare până la 32 inci ca dimensiune și 9 kg în greutate.

De obicei, producătorii de monitoare nu oferă un braț pentru acesta, ci un suport. De ce este bine să ai un braț? Deoarece astfel eliberezi spațiu pe birou care ar putea fi folosit altfel, iar un alt motiv este că îți oferă mai multă flexibilitate și multe unghiuri de vizualizare. În același timp, ar putea fi potrivit pentru birourile de tip standing desk.

Poți înclina monitorul în sus și în jos, îl poți întoarce stânga-dreapta, dar îl poți întoarce și pe verticală. Utilizatorul obișnuit nu prea are motive pentru care să facă asta, însă dacă ești programator sau streamer un astfel de setup ți-ar putea fi de folos. Astfel, cu un singur braț ai putea monta un monitor pe orizontală și altul pe verticală.

Foarte important este ca înainte să cumperi acest monitor să verifici că ai cum să-l montezi deoarece nu are niciun stand inclus, deci singura metodă de instalare este cu ajutorul suportului de birou. Poate că ai un birou care nu oferă suficient spațiu pentru ca acel suport să fie prins.În cazul acesta nu ai ce să faci.

În spatele telefonului găsești două porturi HDMI 2.0, din păcate, și un DisplayPort și atât. Deci dacă plănuiești să folosești acest monitor cu o consolă vei primi doar 60 Hz, nu 120 Hz de cât e capabil PS5 și Xbox Series X în anumite jocuri,

După cum ziceam, ecranul de 27 de inci are o rezoluție 1440p și o rată de refresh de 165 Hz și este compatibil G-Sync, deci dacă ai un hardware suficient de performant vei avea parte de o experiență de gaming excelentă în jocuri competitive sau nu. Luminozitatea este de 400 de niți, ceea ce este în regulă pentru un astfel de monitor. Faptul că este IPS înseamnă că este rapid, oferă unghiuri bune de vizualizare și are un contrast decent.

Este compatibil cu HDR10 și DisplayHDR400, deci ai putea să rulezi și conținut HDR (filme sau jocuri), însă nu în modul ideal. Pentru asta ai avea nevoie de un display cu cel puțin 1000 de niți luminozitate și certificat DisplayHDR1000.

Rezoluția 1440p este foarte bună pentru un display cu o diagonală de 27 de inci, iar jocurile arată bine pe acest monitor.

Prețul recomandat de vânzare pentru acest monitor era de 2990 de în august 2022, iar acum l-am văzut la 2500 pe eMAG. Chiar și așa mi se pare puțin cam scump dacă te uiți la competiție. Totuși, monitoarele care au aceleași specificații nu oferă acest braț în pachet.

Într-un final, îți recomand HyperX Armada de 27 de inci dacă vrei un monitor bun pentru gaming și care vine cu braț care să-ți ofere flexibilitate în setup. Pe de altă parte, dacă ai un buget limitat și ești interesat doar de specificații atunci găsești monitoare de 27 de inci la 1440p cu 165 Hz mai ieftine.