Estimarea oficialilor companiei ar fi echivalentă cu o creștere de 50% față de anul trecut.

Cifra de afaceri din acest an a fost susţinută de vânzarea pe Ideall.ro a peste 20.000 de mașini de spălat, 15.000 de aparate frigorifice și 20.000 de cuptoare incorporate. Clienții Ideall.ro au apreciat cel mai mult brandurile Arctic, Beko, Bosch și Gorenje.

Cele mai bune perioade de vânzări au fost august și noiembrie-decembrie. Numai de Black Friday la Ideall.ro au fost înregistrate vânzări de peste trei milioane de euro. În prezent, magazinul online desfășoară campania de Crăciun, care vine cu reduceri de până la 50% la electronice și electrocasnice.

În ceea ce privește distribuția vânzărilor din acest an, aproximativ 30% au fost plasate telefonic. Plățile cu cardul au crescut cu 22%, iar comenzile făcute de pe dispozitivele mobile și traficul venit de pe smarphone-uri au crescut cu peste 90%. Tocmai de aceea, strategia pentru anul 2018 include și o investiție suplimentară pentru optimizarea platformei, astfel încât aceasta să devină și mai mobile friendly.

În 2018, compania își dorește o creștere de minimum 40% a cifrei de afaceri, precum și introducerea de categorii și branduri noi în portofoliu. În 2017 și-a dublat personalul, iar planul pentru 2018 este de a continua mărirea echipei:

”Vrem să investim mai mult și în personal, în special în departamentele de suport clienți și vânzări. Având în vedere că peste 30% din comenzi au fost înregistrate telefonic, ne vom orienta către persoane care să poată oferi recomandări de încredere pentru achiziționarea electrocasnicelor mari”, a declarat Cătălin Ciolpan, general manager Ideall.ro.

Ideall.ro deține un depozit de 4.000 de metri pătrați în județul Ilfov, cu o suprafață dublă față de anul trecut. În București și în Ilfov, livrările sunt realizate cu personal propriu. Investiția în flota de mașini s-a ridicat la suma de un milion de euro. Datorită acestui fapt, în București și Ilfov livrările se fac în 24-48 de ore. Echipa intenționează să extindă zonele de livrare prin flotă proprie în anul următor.