Anul acesta poate fi prima ta aventură antreprenorială și dacă ești în căutare de idei de afacere noi suntem aici să te ajutăm cu puțină inspirație. Tu va trebui să decizi ce fel de afacere ți se potrivește și dacă ești dispus să accepți acest risc de a începe un business pe cont propriu. În acest articol, dar și în altele pe care le-am făcut vei găsi mai multe idei de afaceri profitabile care te-ar putea inspira.

Idei de afaceri 2021

Sosuri de casă

Revenind puțin la ideile de afaceri pe care le-am schițat în articolul anterior, dacă ai o pricepere și pasiune către bucătărie, atunci ai putea să faci o afacere cu sosuri de casă. Sosurile sunt foarte importante și pot aduce un plus de gust extraordinar oricărui fel de mâncare. Sosurile pot fi pe bază de roșii, ardei gras sau iute, pot fi picate, dulci și le poți folosi pentru carne, pește sau paste. Ideea este să faci multe teste pe prieteni și vezi ce le place și ce nu și apoi să le pui în borcane. Poți să vinzi pe Facebook sau pe platforme de marketplace cu produse sănătoase, bio și așa mai departe. Bineînțeles, această rețetă este viabilă doar dacă ai o pasiune pentru sosuri sau știi pe cineva care le-ar putea face.

Idei de afaceri pentru tineri - Vânzarea sau închiererea de biciclete

Dacă ești pasionat de un anumit lucru este foarte probabil ca și alții să fie și ar putea exista o oportunitate să faci o afacere din asta. De exemplu, dacă ești pasionat de biciclete poate ar fi o idee să-ți faci un magazin pentru vânzarea sau închierea de biciclete, de piese sau de accesorii.

Odată cu pandemia, mulți oameni s-au orientat către diferite mijloace de transport alternative, iar bicicleta este o alternativă. Nu toată lumea este mulțumită de oferta marilor magazine de biciclete și tu ai putea aduce modele vintage, modele sport, modele speciale care ar atrage iubitorii de biciclete. De asemenea, ai putea vinde accesorii precum îmbrăcăminte (pentru ciclism profesionist sau urban), dar și piese de schimb.

Afaceri de succes - After-school

În această perioadă a fost complicat cu școlile. Fie au fost deschise, fie închise. Cert este că mulți dintre părinți au nevoie de ajutor pentru a-și crește copilul, iar un after-school este o soluție la care mulți părinți apelează pentru a rezolva mai multe probleme, cât copilul este în grija altcuiva.

În primul rând, pentru o asemenea idee de afacere mică ai nevoie de un spațiu pe care să-l amenajezi pentru nevoile copiilor. Apoi să te gândești dacă poți face tu asta sau angajezi personal. Pentru început poți începe cu o cameră amenajată și cu copii vecinilor din bloc, apoi poți să-ți extinzi business-ul. Să ai un after-school nu este cea mai simplă afacere deoarece trebuie să respecți mai multe reguli, însă dacă-ți plac copii și vrei să deschizi un asemenea business atunci află că poate fi unul profitabil.

Idei de afacere 2021: Spălătorie auto self-service

Spălătoriile auto tot timpul vor funcția în România. Așa că o afacere bună ar putea fi o spălătorie auto, dar una de tip self-service, unde nu ai nevoie de angajați, iar posibilitatea de venit este de 24 de ore din 24 și 7 zile din 7 deoarece spălătoria poate fi tot timpul deschisă și accesată de clienți.

Perioada de lockdown poate că a redus vânzările pentru spălătoriile auto, însă acum traficul și-a revenit și sunt la fel de multe mașini pe drum ca înainte de pandemie. Nu trebuie să faci tu spălătoria și poți cumpăra astfel de spălătorii la cheie. Prețurile pornesc de la 5000-6000 de euro pentru o pistă de spălare. Poți începe cu una singură apoi te poți extinde dacă există cerere și dacă spațiul îți permite.

Idei de afaceri online - Copywriting

Dacă îți place să scrii, te pricepi și ai o pasiune pentru limba română (sau altă limbă străină) poți să începi o afacere cu copywriting. Toată lumea folosește internetul și cam toți au nevoie de o poveste, de o descriere pentru ceea ce fac. Astfel, în calitate de copywriter ai putea scrie pentru site-uri, publicații de business, sport, nutriție, poți scrie pentru hoteluri, agentii de turism și așa mai departe.

Așadar, pe lângă scris trebuie să fii flexibil în legătură cu subiectele și să știi să faci ceva cercetare pe internet deoarece nu vei cunoaște toate aceste domenii și va trebui să vezi ce se întâmplă în acel domeniu, ce tehnologii se folosesc, care sunt cele mai recente tendințe și așa mai departe. Bineînțeles, te poți și specializa pe un anumit domeniu dacă dorești. Dacă nu știi cum să începi poți să o faci part time și poți folosi site-uri ca fiverr.com unde să-ți pui un anunț publicitar.