Conform datelor de la CB Insights, investitorii se uită din ce în ce mai mult în domeniul de securitate cibernetică pentru a investi. Evoluția lumii în ultimii doi ani a dus la înmulțirea business-urilor de succes din această zonă, dincolo de tradiționalii jucători. Despre cybersecurity se vorbește astăzi la nivel înalt și chiar putem spune că suntem într-o epocă a războaielor cibernetice.

Idei de startup - investiții masive în cybersecurity

Fondurile au investit 7,6 miliarde de dolari în companii de cybersecurity la nivel global, o creștere considerabilă, dublă, față de 2016, când au fost investiți 3,8 miliarde de dolari. Numărul total de investiții a fost de 548, față de 467 în anul precedent.

Au fost investiții masive. Rubrik, o firmă din Palo Alto, California, a strâns 180 de milioane de dolari, potrivit “Business Insider”. Illumio din Sunnyvale a strâns 125 de milioane de dolari.

Investiții în startup-uri românești de cybersecurity au fost făcute și în 2017. CyberSwarm a primit un milion de dolari. Deci e clar: un startup pe cyber e o idee foarte bună!

Cât de important e domeniul pentru o companie

La nivel global, companiile au investit mult în soluții de securitate, suma totală ajungând la 83,5 miliarde de dolari investite în domeniu. Investițiile vor crește în anii care urmează, pe măsură ce atacatorii devin din ce în ce mai pricepuți, iar mutarea tuturor lucrurilor în Cloud poate afecta sisteme întregi. Poți să cauți idei de startup-uri în această direcție.

Procentul victimelor infracționalității cibernetice rămâne la același nivel (29%) doar pentru că acest indicator a fost modificat în versiunea actuală. Pentru a avea o imagine completă, lista amenințărilor cibernetice include acum ”fraude financiare” și ”dispozitivul a fost folosit pentru atacuri cibernetice”, fără de care indicatorul mediu al celor ”afectați” la nivel global ar fi fost de 27%, în loc de 29%. Acest lucru înseamnă că numărul victimelor din cea de-a doua jumătate a anului 2016 a scăzut simultan cu creșterea responsabilității utilizatorilor privind siguranța lor.

Vrei să afli mai multe despre cybersecurity? Urmărește video-ul de mai jos și poate îți vine vreo idee de startup.