Chiar dacă sezonul călătoriilor de vară a trecut, nu este prea devreme să ne pregătim pentru vacanța de iarnă, iar câteva dintre opțiuni ar putea fi destinațiile turistice din Europa mai puțin explorate, dar care au câștigat rapid popularitate în rândul turiștilor. Deși probabil oricui dintre noi i-ar plăcea să petreacă în Havana, cu trabucuri, salsa și rom, până ajungi acolo ai putea lua în considerare țările din vecinătate.

Publicația Quartz prezintă câteva dintre datele oferite de Organizația Mondială a Turismului pentru anul 2018, din care aflăm care sunt destinațiile din Europa cu cea mai rapidă creștere a turismului. Printre acestea se numără patru state foste sovietice și două țări din Balcani.

Clasamentul este condus de o țară mică, aflată la doar la trei ore de condus cu mașina de la Florența. Mica națiune montană din San Marino, înconjurată din toate părțile nordice de Italia de Nord, a fost descrisă de Lonely Planet drept o „țară a castelelor de pe vârfuri”.

Astfel, San Marino a cunoscut a creștere a numărului de vizitatori cu peste 30% între 2016 - 2017, cu 78.000 de vizitatori în 2017. Deși comparațiile dintre cele 10 țări pot părea subiective, întrucât cprocentajul nu ia în considerare suprafața acestora, creșterile reprezintă o explozie uimitoare a turismului pentru unele dintre cele mai mici state din Europa. De exemplu, în ceea ce privește San Marino, publicația scrie că în 2017 raportul a fost de doi vizitatori la fiecare rezident al statului, ceea ce este o cifră destul de bună.

Mai jos vedeți lista celor 10 țări incluse în clasament și ponderea creșterii turismului în perioada 2016 - 2017.