Designul telefonului

Terminalul are un ecran de 6 inci, cu un aspect de 18:9, păstrat de la LG G6. Datorită marginilor foarte subțiri, aproape că nu simțim faptul că terminalul ar fi unul de 6 inci, deoarece pare mult mai mic. Epoca telefoanelor de tip cărămidă a apus.

Display-ul are o rezoluție 2880x1440 de pixeli și Gorilla Glass 5. Sistemul de operare e cel obișnuit de pe LG, fără prea multe influențe ale sud-coreenilor. Am observat un singur lucru, o bandă de comenzi rapide asemănătoare cu cea de pe Samsung Galaxy S8 sau Samsung Note 8, pe care o activezi prin slide din dreapta sau stânga. Acolo ai câteva aplicații sau contacte. Cu toate acestea, poziționarea ei e una destul de nefericită și ideea de floating menu nu e una care a prins vreodată pe dispozitive.

Telefonul va fi lansat pe piețele internaționale în septembrie și va costa aproximativ 900 de euro, ceea ce îl va duce în raza lui Samsung Galaxy Note 8, la aproape 4.000 de lei. Îl vom aștepta la review, dar e un telefon pentru cei care vor un terminal performant fără prea multe adiții suplimentare.

Caracteristici tehnice LG V30

LG V30 are un procesor Qualcomm Snapdragon 835, de ultimă generație, un GPU Adreno 540 și 4 GB de RAM. Capacitatea de stocare e de 64 de GB sau de 128 de GB, iar telefonul poate fi îmbunătățit cu un card microSD de până la 256 de GB.

Camera foto principală e duală, la fel ca telefoanele LG din ultimele două generații. Camerele au 16 megapixeli și 13 megapixeli. Cea din urmă are o deschidere mai mare și face imagini aproape fisheye.

La prima impresie, calitatea pozelor e una foarte bună, ecranul e saturat, iar imaginile sunt din aceeași categorie cromatică. Stabilizarea e excelentă, mai ales pentru camera de 16 megapixeli. Frontal avem o cameră de 5 megapixeli, nu foarte impresionantă, care are software de înfrumusețare standard, ceea ce trebuie schimbat de fiecare dată, dacă nu vrei să arăți ca și cum ai avea o față desenată.

Bateria telefonului are 3.300 de miliamperi, deci ne așteptăm la o autonomie de aproximativ o zi, dar are și Quick Charge, ceea ce înseamnă că ajunge la 50% în doar 36 de minute. Senzorul de amprentă e montat pe spate, iar încărcătorul este USB Type C. Din fericire, telefonul are o mufă de căști.