Asistentul personal Bixby se extinde și în casă

HS Kim, președintele Samsung, a deschis evenimentul vorbind despre lumea cu un miliard de dispozitive conectate, cu inteligență artificială. Samsung a investit 14 miliarde de dolari în research și development în 5G și inteligență artificială. În următorii ani, Samsung va investi 22 de miliarde de dolari în aceste tehnologii. HS Kim a vorbit și despre faptul că Samsung a deschis centre de cercetare pentru AI în Statele Unite, Rusia, Canada, Marea Britanie și Coreea de Sud.

Potrivit Samsung, 600 de milioane de oameni folosesc asistenții vocali măcar o singură dată pe săptămână. Astfel, Samsung vrea să integreze Bixby în mult mai multe produse. Samsung are un parteneriat cu Google, și Bixby este integrat cu Google Maps. Asta deși și Google are un asistent vocal, mai potent decât cel de pe Samsung.

Bixby va fi extins și în dispozitivele din casă, cum ar fi electrocasnicele, dar și în alte dispozitive terțe de pe piață. Strategia am văzut-o și la Google, dar și la Amazon. Samsung vrea să fie un jucător în zona inteligenței artificiale vocale.

Televizoarele The Wall și The Frame

Oamenii folosesc doar 4 ore televizorul, iar Samsung vrea să diversifice uzul televizoarelor. Din acest motiv, pe lângă televizorul 8K, Samsung a anunțat și noi modele ale televizoarelor sale alternative: The Frame și The Wall.

The Frame e un televizor care poate fi pus pe perete și ca un tablou. Samsung are parteneriate cu diferite muzee din toată lumea și cu Magnum Photos. Așadar, poți alege lucrări de artă pe care să le pui pe televizor atunci când nu-l folosești. Televizorul a fost prezentat anul trecut, iar anul acesta e disponibil în Europa și într-o variantă cu diagonală de 49 de inci.

În schimb, The Wall este aproape un televizor business to business, pentru că este modular și poate fi personalizat de fiecare client. The Wall poate fi pus în magazine, poate acoperi un întreg perete și poate fi modificat după dorințele clienților.

Electrocasnicele versus Milennials

24% din europeni lucrează de acasă, iar 77% din Millennials ar prefera să stea în casă, decât să iasă în oraș la distracție. Samsung vorbește despre aceste lucruri și motivează schimbările aduse electrocasnicelor. "Tinerii vor ca tehnologia să fie acolo când au nevoie de ea și să dispară când nu e nevoie".

Samsung Smart Things e aplicația prin care se pot controla toate electrocasnicele conectate. Family Hub e o nouă aplicație prin care familiile care au electrocasnice conectate de la Samsung primesc informații personalizate despre rețete.

Ce a mai lansat Samsung?

Dual Cook Flex - un cuptor dublu unde poți găti două rețete în același timp, fără să le combini aromele.

Bixby este integrat în Family Hub, apliația de pe ecranul frigiderelor.

Meal Planner - recomandări legate de rețete.