Lenovo a prezentat laptopurile din categoria C940, de 14 și de 15 inci. A doua versiune, mai mare, vine în premieră și aduce inclusiv o tastatură numerică . Laptopul continuă tradiția Yoga C940 de până acum, cu un ecran rotativ, iar balamaua are și boxa integrată.

Lenovo Yoga C940 de 15 inci - cel mai luminos ecran

De asemenea, laptopul are un notch pentru webcam, iar un amănunt simplu pe aceste laptopuri e că au un feature de blocare al camerei video, pentru intimitate. Cum? Cu o fereastră fizică ce se trage peste cameră.

Ce diferențiază laptopul acesta de cel de 14 inci? Ecranul are o calitate 4K HDR cu o luminozitate de 500 de niți. Foarte luminos. Lenovo spune că a vorbit cu clienții și a aflat de la ei că-și doresc calitate, dar luminozitatea ecranului contează cel mai mult pe un laptop. Și pot fi de acord, pentru că așa sunt și eu. Îmi plac ecranele foarte luminoase. Ca o comparație HP Envy 17 are 209 niți. Thinkpad X1 Yoga are 200 de niți Laptopul vine cu procesoare Intel de ultimă generație, până la Intel Core i7.

Teoretic, laptopul are 12 ore de autonomie, dar nu aș crede asta strict, ci aș zice că se duce spre 7-8 ore.

Varianta de 14 inci vine cu un ecran Full HD, dar opțional există și 4K HDR.

Lenovo Yoga S740

Linia aceasta combină performanțe bune, dar un design mai clasic. Sosește cu Lenovo Smart Assist și Alexa în anumite piețe. E făcut din aluminiu și are 1,4 kilograme. Are un display de 14 inci.

Varianta de 15 inci există și ea, cu procesoare Intel Core i9 NVIDIA GeForce GTX 1650. Display-ul este un Full HD HDR și luminozitate de 500 de niți.

Lenovo Yoga C740

Un laptop mai ieftin decât celelalte este cel din seria C740, cu ecrane de 14 și 15 inci. Are mod tabletă și mod laptop. Laptopul acesta, ca și celelalte, are încărcare rapidă, un feature foarte bun care ajunge și pe laptopuri încet, încet. Autonomia ar fi de până la 13 ore pentru modelul de 14 inci, iar procesoarele sunt Intel Core de ultimă generație, până la i7.

Ecranul e un Full HD HDR cu luminozitate de 500 de niți, la fel ca și celelalte, dar doar pe modelul de 15 inci.