Astfel, IMM-urile economisesc resurse, câștigă timp și o prezență optimizată în online, iar tinerii din Generația Tech câștigă prima lor experiență profesională cu mediul IMM din România, prin Programul IMM Online.

Decalajul firmelor românești față de media europeană (70% digitalizare în rândul IMM-urilor) este mare; aproximativ jumătate (42%) din întreprinderile mici și mijlocii din România nu dețin o prezență online, iar marea majoritate (90%) nu realizează în prezent vânzări online, așa cum o arată Studiul IMM în Online.

Dincolo de accesul gratuit la consultanți, spațiu de dialog și resurse 100% practice, programul IMM Online facilitează legătura cu tineri absolvenți ai cursurilor de digitalizare Generația Tech - program lansat în 2019 cu sprijinul Google.org, care a format până în prezent peste 1700 de tineri specialiști IT&C.

Experiența denumită IT la Cheie, facilitată de IMM în Online, răspunde astfel atât nevoilor tinerilor celor care își fac debutul sau reconversia profesională în arii digitale, cât și nevoilor companiilor mici și mijlocii din țară puse astăzi în fața provocării de a avea o prezență online.

La finalul lunii mai 2021, peste 850+ firme înscrise în programul IMM în Online au obținut deja acces la cei peste 1.700 de absolvenți ai cursurilor de specializare Generația Tech, care au astăzi competențe să ajute micii antreprenori cu diferite proiecte de digitalizare, prin IMM în Online - IT la Cheie: realizare de website-uri de prezentare, creare de pagini de Facebook Business, construcția de magazine online pentru vânzare pe canale de social media (Facebook, Instagram), realizarea de reclame video de promovare, automatizarea formularelor online sau design-ul de broșuri comerciale.

În primele 4 luni ale programului, 12 noi soluții digitale au fost dezvoltate pentru companii înscrise pe platformă. IMM-urile au găsit astfel rezolvări la provocările legate de prezența lor online, iar absolvenții Generația Tech au avut oportunitatea să lucreze la proiecte reale, având proiecte profesionale și oportunități concrete de dezvoltare în spațiul digital.

IMM-urile se pot înscrie gratuit pe platforma IMMOnline.ro pentru a găsi răspunsuri la provocări de business și pentru a avea acces la specialiștii digitali care livrează produse IT la Cheie.