Grupul Ringier a preluat portalul imobiliare.ro pentru 21 de milioane de euro, cash, la care se mai adaugă o plată de aproximativ 10 milioane de euro în următorii doi ani, în funcție de performanțe.

Din această sumă, firma americană de investiții NCH Capital, care controlează portalul, a încasat 60%, restul acțiunilor fiind deținute de fondatorii imobiliare.ro, scrie profit.ro. imobiliare.ro e cel mai important portal de anunțuri din România, concentrat pe piața imobiliară, fiind un intermediar între proprietari și chiriași. 

GM-ul Ringier România, Mihnea Vasiliu, a declarat pentru hotnews.ro că suma tranzacției vehiculată în presă "este o inepție".

Portalul imobiliare.ro a fost lansat în 2000 prin firma Realmedia Network și este cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România. Realmedia Network a avut o cifră de afaceri netă de 8,4 milioane de lei în 2014, venituri de 9,4 milioane de lei și un profit de aproape 820.000 de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor. Anul trecut, firma a avut afaceri de circa 10 milioane de lei, potrivit unor surse din piață.

Membri fondatori sunt oamenii de afaceri Adrian Erimescu, Gotz Kurt, Laurențiu Andrei și Ciprian Gheran. Fondul de investiții Broadhurst, administrat de NCH Capital, a intrat în acționariatul Realmedia Networks în 2005, când a cumpărat jumătate din pachetul de acțiuni pentru 100.000 de dolari.

Achiziția Imobiliare.ro este un pas înainte în demersul nostru sistematic de a transforma și digitaliza afacerea noastră în toate piețele pe care le servim

Marc Walder, CEO Ringer

În România, Ringier are un portofoliu de site-uri și de produse media. Ringier deține Libertatea, revistele Auto Bild, Avantaje, Elle, Glamour, Libertatea pentru Femei, lucru de Mână, Psychologies, Bravo Girl, TV Mania, Unica, Viva, dar și portalul eJobs.ro.

103.000 anunțuri pe imobiliare.ro

Imobiliare.ro gestionează un număr total de peste 103.000 de anunțuri, ceea ce-l face liderul incontestabil al pieței imobiliare online românești. Achiziția Imobiliare.ro de către Ringier România este parte a procesului de implementare a strategiei globale Ringier de extindere treptată a business-ului digital.

În vederea achiziționării Imobiliare.ro Ringier România a cumpărat de la foștii proprietari 87% din acțiunile Realmedia Network S.A. - Broadhurst Investments Limited, Kurt Götz și managementul Imobiliare.ro. Actuala echipă de management Imobiliare.ro deține în continuare un pachet minoritar de acțiuni și va continua să-și desfășoare activitatea în cadrul companiei.

Această tranzacție ne va permite să beneficiem de know how de ultimă oră precum și de sinergiile naționale și globale din cadrul Grupului Ringier

Adrian Mihail Erimescu, director executiv imobiliare.ro

Marc Walder, CEO Ringier AG, a spus despre tranzacție: că „Achiziția Imobiliare.ro este un pas înainte în demersul nostru sistematic de a transforma și digitaliza afacerea noastră în toate piețele pe care le servim, inclusiv în Europa de Est. Mulțumită acestei tranzacții, Ringier deține acum atât portalul numărul 1 în recrutarea online din România cât și cel mai mare portal de imobiliare din țară”.

Tranzacția devine operațională începand de astăzi, 31 martie 2016. Adrian Mihail Erimescu, actualul Director Executiv Imobiliare.ro, devine noul CEO al companiei: „Sunt foarte bucuros că Imobiliare.ro, proiect online demarat în urmă cu 16 ani în Timișoara, face parte acum din unul dintre cele mai mari grupuri media din Europa. Această tranzacție ne va permite să beneficiem de know how de ultimă oră precum și de sinergiile naționale și globale din cadrul Grupului Ringier. De asemenea, sunt convins că tranzacția ne va ajuta să furnizăm utilizatorilor noștri servicii mai bune și să transformăm Imobiliare.ro într-un portal imobiliar de clasă internațională”.

Deși Ringier se concentrează în România pe zona media, după achiziția eJobs.ro și acum imobiliare.ro, grupul se aliniază la tendințele din Europa. De exemplu, Ringier deține site-uri cum ar fi AutoScout 24, JobCloud sau TopJobs.