Qualitance, compania românească de software și tehnologie a ajuns la afaceri de 4,2 milioane de euro, în creștere cu 40% față de anul trecut.

Profitul înregistrat de Qualitance în 2015 ajunge la 12.50% din cifra de afaceri, iar 50% din el va fi reinvestit în extinderea sediului din Opera Center şi în dezvoltarea zonei de proiecte de inovaţie. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 4,2 milioane de euro, din care peste 35% a provenit din piaţa nord-americană, Qualitance fiind inclusă în topurile companiilor private cu cea mai rapidă creştere - Deloitte Technology Fast 50 Central Europe şi Inc. 5000 Europe, pe locul patru între companiile româneşti de software.

Dublarea veniturilor generate de activitatea noastră din SUA ne determină să ne fixăm obiective ambiţioase pentru anul 2016, obiective care includ o creştere a cifrei de afaceri cu 65% şi a profitabilităţii cu 30%

Radu Constantinescu, CFO Qualitance

"În 2015, Qualitance a intrat în elita firmelor de tehnologie prin consolidarea capabilităţilor de inovaţie cu expertiza în cele mai noi domenii tehnologice - de la machine learning şi inteligenţa artificială pâna la realitatea virtuală. Creşterea cifrei de afaceri a Qualitance de anul trecut a fost cu puţin sub aşteptările noastre din octombrie 2015. Anvergura ei, includerea firmei în topuri dedicate companiilor private cu cea mai rapidă creştere şi dublarea veniturilor generate de activitatea noastră din SUA ne determină să ne fixăm obiective ambiţioase pentru anul 2016, obiective care includ o creştere a cifrei de afaceri cu 65% şi a profitabilităţii cu 30%", a declarat Radu Constantinescu, Managing Partner şi CFO Qualitance.

Despre strategia Qualitance am aflat și anul trecut, în cadrul unei discuții cu fondatorii. 

Anul trecut, volumul total de business al companiei a înregistrat o creştere de 40%, iar veniturile generate de Qualitance în SUA s-au dublat faţă de 2014. În 2015, cea mai profitabilă linie de business a companiei a fost cea de dezvoltare de produse.

În 2016, Qualitance vizează ceva semnificativ diferit. Suntem o companie care îşi propune să schimbe modul în care oamenii şi companiile lucrează

Ioan Iacob, CEO Qualitance

Portofoliul Qualitance s-a îmbogăţit în 2015 cu un număr semnificativ de proiecte de la clienţii existenţi, pe baza recomandărilor primite în urma proiectelor deja livrate, dintre care peste o treime din SUA. Compania a accesat noi teritorii tehnologice şi a deschis o nouă linie de business pe inovaţie.

"În 2016, Qualitance vizează ceva semnificativ diferit. Suntem o companie care îşi propune să schimbe modul în care oamenii şi companiile lucrează şi care are drept misiune un impact pozitiv în vieţile lor prin tehnologie, iar acesta este primul şi cel mai important obiectiv pe care ni l-am setat.", a declarat Ioan Iacob, Managing Partner şi CEO Qualitance.