Solved vrea să vină în ajutorul utilizatorilor, în demersul acestora de a găsi meșteri sau specialiști din proximitate, cât și în sprijinul meseriașilor care doresc să aibă parte de venituri suplimentare, prin oferirea de servicii profesionale într-un timp scurt de la solicitarea serviciului. Aplicația este disponibilă în AppStore și în Google Play și poate fi descărcată gratuit.

Noua aplicație oferă utilizatorilor acces la o bază de date de specialiști și meșteri de profesie din diferite domenii de activitate precum construcții, amenajări, pază, servicii de înfrumusețare, electrocasnice, electronice, service auto, curățenie, transport, sanitare sau educație, care locuiesc în proximitatea locuinței lor și la care pot apela ori de câte ori întâmpină o situație neprevăzută.

Practic, poți găsi specialiști sau vecini care să te ajute. La nivel global spațiul geografic în care acționează Solved e de 40 de kilometri și 90 de minute, ca pe Tinder. În România distanța a fost micșorată pe o rază de 1-5 kilometri, pentru un timp de răspuns cât mai rapid al specialiștilor.

Solved funcționează în 10 limbi, așadar aplicația poate fi extinsă și către alte țări dacă specialiștii și clienții vor fi interesați. În plus, una dintre intențiile fondatorilor e să aibă acoperire globală. Astfel, indiferent dacă potențialii clienți trăiesc la sat sau oraș să găsească pe cineva de care au nevoie.

Solved este aplicația ideală pentru momentele acelea când ai nevoie urgent de un meșter priceput, care să te scoată din impas. În mai puțin de un minut poți intra în legătură cu un specialist care îți poate oferi serviciile sale în maximum nouăzeci de minute de la momentul contactării, iar asta datorită faptului că o căutare se realizează pe o rază între 5 și 40 de kilometri de casa ta.”, declară Marius Chiriac, fondator SOLVED.

Pașii pe care utilizatorul trebuie să-i facă pentru a avea acces la serviciile specialiștilor înscriși în aplicație sunt:

  1. Să acceseze aplicația și să creeze un cont în baza numărului de telefon.
  2. Să comunice locația pentru o acuratețe mai bună.
  3. Să introducă în rubrica „Ce cauți?” termenii care îi descriu nevoia – ca de exemplu: „țeavă spartă”, „inundație” etc. și meseria propriu-zisă, precum “mecanic”, “tâmplar”, “electrician” sau orice alt termen pe care îl consideră a fi relevant.
  4. Să verifice listele cu specialiștii disponibili afișati de aplicație în urma căutării.
  5. Să vizualizeze profilul specialiștilor și să îl poată apelă direct din aplicație pe cel de care este interesat.

În cazul în care nu există specialiști din apropiere disponibili în momentul căutării efectuate de utilizator, aplicația permite celorlalți specialiști din aplicație să fie notificați, dar asta doar dacă profilul acestora conține cel puțin una dintre rubricile „Domeniu de activitate”, “Meserie” sau “Aptitudini” completate cu unul dintre cuvintele cheie căutate de utilizatorul care are nevoie de servicii.

Un alt plus al aplicației este timpul rapid de răspuns la solicitări. Regulile acesteia impun specialiștilor și meseriașilor să ajungă la client în mai puțin de 90 de minute, astfel încât acesta să primească ajutor specializat într-un timp cât mai scurt.

Specialiștii și meseriașii care vor să aibă un venit suplimentar își pot face serviciile disponibile în aplicație. Tot aici, aceștia își pot îmbunătăți profilurile adăugând imagini cu realizările lor profesionale, astfel încât să le fie de folos atunci când utilizatorii caută ajutor în aplicație.De asemenea, Solved nu urmărește și nici nu comisionează plățile între beneficiari și meseriași.

Spre deosebire de alte aplicații de profil care abordează o comunicare mai mult offline, Solved promovează comunicarea directă în care beneficiarii și specialiștii pot clarifica și negocia la telefon.

Pe lângă faptul că aplicația oferă soluții imediate, aceasta beneficiază și de o bază de date care poate ajuta utilizatorul să-și cunoască mai bine comunitatea din care face parte și să afle rapid de meșteri care pot fi de folos la nevoie.

Pentru a-și putea crea profil în aplicația Solved, specialiștii sau meseriașii nu trebuie să plătească nicio taxă la început, urmând ca pe viitor să fie percepută o taxă de doar 2-3 euro pe lună, anunțată în prealabil prin intermediul aplicației. Pentru restul de utilizatori, aplicația va fi gratuită.

Orice beneficiar poate să devină specialist și invers, prin bifarea butonului “Sunt disponibil acum”. Astfel, utilizatorii care devin specialiști își iau angajamentul să răspundă nevoilor beneficiarilor oricând, dar nu în mai mult de 90 de minute din momentul în care sunt solicitați.