Wizmo.ro este o platformă de tranzacții imobiliare creată de o echipă de IT-iști din Cluj-Napoca. Aceasta vrea să se diferențieze de alte platforme prin oferirea de recenzii de către utilizatori agențiilor imobiliare. De asemenea, are integrat și un sistem de chat rapid.

După investiția de 500.000 de euro, platforma va lucra împreună cu proprietarii, agențiile și dezvoltatorii locali pentru a prezenta potențialilor clienți cele mai bune oferte de vânzări/închirieri locuințe.

wizmo1

”Am decis să investim în această platformă deoarece credem că ecosistemul economic și piața imobiliară din România sunt propice dezvoltării Wizmo într-un proiect de succes. Pentru început, am analizat cu grijă potențialul pieței imobiliare locale și am constatat că, mai ales segmentele rezidențiale și de business, sunt la mare căutare în orașle importante din țară”, a spus Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.

wizmo3

Conform CEO-ului, compania are ca target atingerea de 100.000 de proprietăți listate pe parcursul următoarelor trei luni, indiferent dacă acestea sunt comerciale, rezidențiale, clădiri de birouri sau clădiri industriale.

wizmo2

”Piața imobiliară din România este foarte ocupată, însă nici pe departe saturată. Credem că, prin lansarea Wizmo.ro, vom demonstra că lucururile pot fi făcut chiar mai bine decât se reușește la momentul actual”, a mai spus Deboo pentru publicația Business Review. 

Nu este prima aplicație de acest fel din România, mai multe site-uri încercând să digitalizeze procesul căutărilor de apartamente în chirie sau pentru vânzare. Cu toate acestea, în afară de imobiliare.ro și site-urile de anunțuri, lucrurile nu au mers așa cum trebuiau pentru alte startup-uri.