Facebook va lansa un incubator de startup-uri la Paris. În locul numit Station F, Facebook va adăposti și crește zeci de startup-uri care lucrează în zona de analiză de date. Dacă vrei să te bucuri de oportunitate, gândește-te să-ți muți firma în Franța.

facebook startup garage paris franta incubator sheryl sandberg

Incubatorul Startup Garage a fost anunțat de COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg. Incubatorul va fi amplasat în Station F, un loc din Paris construit cu 250 de milioane de euro, potrivit Tech Insider. Campusul este unul dintre cele mai mari din întreaga lume și se va deschide în aprilie.

Incubator Facebook pentru 15 companii

Facebook va oferi 80 de birouri și spațiu pentru 10-15 companii "data-driven". Startup-urile care au datele în centrul existenței lor vor sta la Station F timp de șase luni, vor colabora cu angajați cu experiență de la Facebook, din zona de design, user experience, marketing, suport tehnic și analiză de date. Facebook a descris inițiativa ca una în valoare de câteva milioane de euro pentru mai mulți ani. Facebook nu va lua niciun procent din startup-urile pe care le susține.

Station F e dezvoltat de Xavier Niel, un antreprenor din zona telecom din Franța și e pe locul unei foste stații de tren, construită în 1929. În campus vor putea sta 1.000 de companii, care vor plăti 195 de euro pe lună (nu și cele care vor fi în incubatorul Facebook, acolo condițiile urmează a fi anunțate).

facebook startup garage paris franta incubator sheryl sandberg

Data limită pentru a aplica la incubatorul Facebook este de 28 februarie 2017. Puteți descărca aplicația din acest link și îl trimiteți la startupfrance@fb.com, împreună cu un pitch deck.

Cei acceptați vor fi invitați la Paris în martie pentru un interviu și pentru selecția finală.

Ce fel de companii vor fi acceptate la Startup Garage?

  • Early stage (seed) și post Series A
  • Să fie din domenii diverse, de la retail, sănătate, telecom, finanțe, asigurări, energie.
  • Startup-uri care te ajută să iei decizii mai bune cu ajutorul recomandărilor și uneltelor
  • Servicii care-i ajută pe oameni să-și organizeze viața și folosesc informațiile personale pentru a realiza anumite lucruri, cum ar fi să-ți alegi serviciile de plată, comunicarea cu prietenii etc
  • Servicii care-i ajută pe oameni să-și stocheze mai bine datele personale
  • Companii din Franța (înregistrate acolo) sau care pot demonstra că au utilizatori din Franța

Despre Station F puteți să citiți pe site-ul lor oficial.