UPDATE 21:20 Câștigătorii Innovation Labs 2020
- Salya - startup fintech, premiu special oferit de BRD.
- Scale-up of the year: Esenca
- Best product: Rungutan
- Premiul publicului - best pitch: PolyMore
- Best business: OGOR
- Start-up of the year: Exigo
- AgroFuture - premiu special primit din partea Carrefour.
Finala Innovation Labs Demo Day Space Edition va avea loc online pe data de 15 octombrie, la ora 18:00, și va fi transmisă live, direct din studio. Evenimentul este deschis în premieră publicului larg și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a programului - www.fb.com/ilabsro.
La ora 18.00 vom pune în acest clip linkul către video-ul live de la Innovation Labs Demo Day.
În cadrul evenimentului, cele 16 echipe finaliste, alese în cadrul finalelor locale și semifinalelor naționale din întreaga generație de 74 de startup-uri ce au trecut prin programul Innovation Labs 2020, vor susține o prezentare a produsului lor sub forma unui pitch de două minute transmis în direct, în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori.
Acestea concurează pentru cele patru premii Innovation Labs de anul acesta: Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Produs, Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Business, Premiul Innovation Labs pentru Scale-up-ul Anului, Premiul Innovation Labs pentru Start-up-ul Anului.
Programul și-a schimbat durata de la 10 săptămâni la 7 luni, iar structura săptămânală a workshop-urilor practice și a cursurilor a fost transferată în totalitate în online. Evenimentul de verificare Boost Day s-a transformat într-o serie de Pitch Evenings, pe parcursul programului, în care echipele au prezentat produsul în fața mentorilor și colegilor, pentru a putea primi feedback.
1. OGOR - București - Agriculture - Spin-off - premiu special oferit de Atos, intră în programul de accelerare inițiat de Atos, câștigători premiu Best business
OGOR este un start-up agri-tech dedicat fermierilor, care folosește imagini satelițare pentru a construi un istoric viu al practicilor agricole executate pe terenurile fermierilor în ultimii trei ani. Scopul serviciului este de a traduce un conținut mare de informații despre starea terenurilor agricole într-o formă accesibilă fermierilor. Acest start-up ajută fermierii să ia decizii bazându-se pe date reale, ajutându-i astfel să reducă costurile, să crească producția și să îmbunătățească fertilitatea naturală a solului.
2. iccguard - București - CyberSecurity - Spin-off - premiu special oferit de Atos, intră în programul de accelerare inițiat de Atos
ICCGUARD este o platformă threat hunting pentru aplicații web care oferă un nou nivel de securitate astfel încât completează soluțiile de securitate pentru aplicații web: WAF și RĂSP. Această soluție de securitate va folosi logurile de la aplicații web să găsească indicatori de compromitere. Se iau în considerare și datele venite din urma procesării solicitărilor, ceea ce îl face diferit de restul de soluții. Soluția nu se bazează pe analiza vectorilor de atac și nu contează complexitatea acestora, ci mai mult pe comportamentul aplicației web.
3. PacketCloud - București - CyberSecurity - Spin-off - câștigător premiu special acordat de Orange
PacketCloud este o platformă de virtualiziare eficientă care oferă companiilor de Internet posibilitatea transformării infrastructurii proprii pentru rularea aplicațiilor de tip cloud. Soluția propune o metodă de virtualizare ce permite rulearea a mii de aplicații, fiecare înăuntrul unei mașini virtuale, folosind resurse hardware modeste din interiorul rețelei operatorilor, toate acestea oferind garanții ridicate de securitate și izolare.
4. Rungutan - Iași - CyberSecurity - Scale-up - câștigător premiu Best product
Rungutan este o platforma SaaS de testare a traficului și performanței, care promovează conceptul de "Performance Testing în 3 minute", un concept disruptiv datorită tehnologiei sale 100% Serverless și a designului simplu, care diferențiază produsul dintre concurenții săi prin rapiditate și eficacitate. Pentru V.2., Rungutan își propune să creeze prima platforma de testare a performanței bazată pe AI, care poate testa capacitatea de trafic a unui site, ajutând utilizatorii finali cu modele de teste automate, bazate pe profilul produsului pe care îl testează.
5. Exigo - București - Health&Lifestyle - Start-up, câștigători Start-up of the year
Exigo este o orteză inteligență portabilă care se conectează la o aplicație mobilă. Dispozitivul găzduiește toate etapele de recuperare și este utilizat pentru recuperarea pasivă și activă, deoarece monitorizează mișcările pacientului și oferă feedback cu privire la exercițiile efectuate. Modelul de business este B2B, clienții sunt clinici de recuperare și companii de asigurări de sănătate care închiriază dispozitivul. Utilizarea aplicației mobile este pe baza pe abonament.
6. LEDD - Cluj - Health&Lifestyle - Spin-off
LEDD este o aplicație pentru diagnosticare și monitorizare bazată pe analiză ecografiilor pulmonare și algoritmi de inteligență artificială care poate ajută medicii în diagnosticul diferențial al tumorilor pulmonare, ghidarea biopsiei și monitorizarea evoluției pacienților. Sistemul este capabil să identifice și să dea o caracterizare a leziunii pulmonare cu o acuratețe de peste 97%. Principalele beneficii sunt: evaluare rapidă, accesibilă, non-invazivă, portabilă, și permite monitorizarea pacientului. Astfel, se pot reduce costurile, rezultatele false negative și rată de biopsie benignă.
7. Synovius - Iași - Health&Lifestyle - Scale-up
Synovius este un dispozitiv medical portabil, pentru recuperarea articulațiilor (cot, glezna și genunchi) indiferent de locație. Ansamblu este creat să permită controlul de la distanță a unuia sau a mai multor dispozitive, prin intermediul unei aplicații mobile. Produsul înlocuiește metodelete tradiționale de recuperare, cu un model de business care să includă vânzarea lor către spitale și centre de recuperare sau închirierea către orice utilizator doritor.
8. Vatis Tech - București - Health&Lifestyle - Start-up
Vatis Tech este un serviciu de transcriere și sumarizare. Oferind o transcriere editabilă, extragand o lista de întrebări, entități menționate, și oferind o scurtă descriere bazată pe ideile cele mai semnificative, VatisTech economisește nenumărate ore în lucrul cu conținutul audio-video.
9. actevanzarimasini - București - Retail - Scale-up
Actevanzarimasini este o platforma care pune la dispoziție toate informațiile creând o lista personalizată ce cuprinde toți pașii necesari pentru vânzarea sau cumpărarea unei mașini. De asemenea, platforma facilitează completarea documentelor necesare pe parcursul procesului.
10. ESENCA - București - Retail - Scale-up, câștigător premiu Scale-up of the year
Esenca este o aplicație care calculează măsurile corpului uman pentru a oferi utilizatorului posibilitatea de a achiziționa haine personalizate fără a fi nevoie de o vizită la croitor. Folosind tehnologia AI și Machine Learning, Esenca contribuie la protecția mediului, atât prin utilizarea de materiale de calitate cât și prin aplicarea principiilor corecte de etică pentru realizarea produselor. În acest mod, aplicația încurajează utilizatorul să facă achiziții responsabile.
11. Parking Wizzard - Sibiu - SmartCity - Start-Up
Parking Wizard este o aplicație care ajută șoferii să găsească locuri de parcare în apropiere și să plătească pentru ele. Principalii clienți vor fi companiile care au locuri de parcare private precum și primarii sau alte instituții care gestionează de parcări publice. Aplicația preia imagini din camere existente sau noi montate că să identifice locuri de parcare disponibile și le afișează în timp real.
12. Themis - București - SmartCity - Start-up
Themis oferă o platforma customizabila pentru recrutarea în masă. Produsul include tool-uri ce facilitează procesul de recrutare și retenție a angajaților. Această platforma simplifică multe etape ale procesului de recrutare: interviuri telefonice, mailuri, screening-uri și teste, deoarece parcurge aceste etape într-un mod optimizat. Astfel, angajatorii reușesc să filtreze aplicantii și au mai multă informație despre candidați .
13. KidsFinance - București - FinTech - Scale-up
KidsFinance oferă un veritabil duolingo pentru educație financiară. Soluția oferă un card de debit preplatit asociat cu aplicații mobile care promovează educația financiară. Părinții pot vedea istoricul de tranzacții al copiilor și le pot seta activități care sunt remunerate. Copiii își pot seta obiective, pot efectua cerințele părinților și pot învață despre sistemul financiar, totul într-un mod atractiv și modern.
14. HereItIs - Iași - SmartMobility - Scale-up
Hereitis propune o soluție de mobilitate urbană bazată în principal modul de vizualizare harta. Aplicația nostra oferă posibilitatea de a vedea în timp real mijloacele de transport public din Iași, București, Constanța și Oradea și de asemenea oferă posibilitatea de a vedea timpi estimativi de ajungere în stații. Bazându-se se viteză autobuzelor și pe informațiile colectate de la utilizatori, aplicația Hereitis calculează în timp real zonele din oraș cu aglomerație mare.
15. PolyMore - Timișoara - SmartMobility - Start-up - câștigător premiu Best pitch
PolyMore dezvoltă o soluție de sortare automată a deseului de plastic folosind inteligență artificială, în procesul de colectare deșeuri industriale. Lucrăm direct la locul de generare a deșeurilor, pentru a asigura că întreg fluxul tehnologic aduce valoare și salvează costuri.
16. Tire2Tire - București - SmartMobility - câștigător premiu special oferit de OMV Petrom
Tire2Tire este un dispozitiv hardware plasat la stațiile de alimentare sau alte locații alese. Acesta folosește senzori și o camera de adâncime pentru a monitoriza amprenta roților camionului. Tire2Tire procesează imaginile preluate pentru a verifică în mod automat presiunea roților și gradul de uzură al acestora. Folosind un algoritm de machine learning, Tire2Tire cataloghează viabilitatea pneurilor camioanelor și trimite datele către cei responsabili pentru întreținerea lor (managerii flotelor de camioane).