Innovation Labs 2016, programul de mentorat și dezvoltare pentru cei pasionați de tehnologie și antreprenoriat a organizat primul hackathon la București în acest weekend. 24 de echipe au fost selectate pentru a merge mai departe în programul de trei luni, în patru domenii: Cybersecurity, Agricultură, Retail și Sănătate&Lifestyle. start-up.ro vă prezintă echipele câștigătoare, în funcție de domeniu.

20160306_120708

În prima zi a evenimentului au fost înregistrate în total 72 de idei creative, cu o treime mai mult decât în ediția precedentă. Juriul a avut misiunea provocatoare de a alege cele mai bune 24 de idei de produs, evaluând atât potențialul lor de creștere cât și prezentarea echipelor.

În cea de-a doua zi a Hackathon-ului, 6 martie, echipele și-au prezentat versiunea rafinată a conceptului la care au lucrat peste noapte. Timp de două minute, durata setată prin regulament, fiecare echipă și-a demonstrat evoluția de la o simplă idee la un concept viabil al unui produs util pentru utilizatori. Juriul a selectat conceptele cu cel mai ridicat potențial, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor mai departe, în etapa de mentorat a Innovation Labs.

Echipele câștigătoare din Hackathon intră acum într-o perioadă de training de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Tinerii vor împărtăși experiențele unor antreprenori de vârf și vor avea parte de acces la tehnologii de ultimă generație. Astfel, echipele își vor rafina conceptul și prototipul pentru a-l înscrie în traiectoria către un produs de impact global.

Prezentarea echipelor câștigătoare la Innovation Labs BucureștiCele 24 echipe finaliste la Innovation Labs. Urmează 3 luni de muncă pentru dezvoltarea produselor.

Posted by start-up.ro on Sunday, March 6, 2016

Hackathon-ul din București a dat startul programului Innovation Labs, ajuns la cea de-a patra ediție. Urmează alte trei Hackathoane, care vor avea loc simultan în Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara, în 12-13 martie 2016.

12806242_1152855201405095_8989900701405497454_n
Echipele câștigătoare în categoria Cybersecurity

Prima categorie la care s-au înscris echipele a fost de cybersecurity. Cei înscriși au prezentat proiecte pentru securitatea rețelelor, un domeniu interesant mai ales pentru companii. În finala de duminică au participat șase echipe, iar mai departe au intrat doar patru. Iată-le prezentările.

M4 Security

O soluție de criptare a dispozitvelor cu Android cu ajutorul căștii Bluetooth. Iată pitch-ul lor mai jos.

Nemesis - Industrial EquipMent Energy SupervisIon System

Un sistem software prin care se monitorizează consumul aplicațiilor industriale și le coordonează.

Intact (Industrial Internet of Things Communication Solution)

Au realizat un modul care se montează în sistemele industriale și de Internet of Things pentru a coordona transferul de la distanțe mari în siguranță.

Amadeus (Automated Meter Systems)

Sistem de măsurare a consumului de energie, gaz și apă ,centralizat, pentru utilizatori obișnuiți, dar și pentru companii.