Hackathon-ul din București, pentru echipe din București (inclusiv echipe invitate din Craiova și Constanța), echipe din Brașov și echipe din Sibiu. Hackathon-ul din București va fi organizat pe 18 și 19 martie 2023 în Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București. Înregistrările sunt deschise până pe 16 martie, ora 16:00, iar cei care doresc să participe se pot înscrie aici.

Hackathon-ul din Cluj-Napoca, pentru echipe din Cluj-Napoca, organizat pe 25 și 26 martie 2023, la ABC INCUBATOR. Înscrierile se pot face până pe 23 martie, la ora 12:00, accesând acest link.

Hackathon-ul din Iași, pentru echipe din Iași (și echipe invitate din Suceava), organizat pe 18 și 19 martie 2023 la Palatul Braunstein. Vă puteți înregistra pentru a participa la Hackathon-ul din Iași până pe data de 17 martie, ora 12:00, prin înscriere aici.

Hackathon-ul din Timișoara, pentru echipe din Timișoara (și echipe invitate din Oradea), va avea loc pe 25 și 26 martie 2023 la Cowork Timișoara - The Office. Înregistrările pentru participare se pot face până pe 23 martie, la ora 12:00, accesând formularul de aici.

Hackathoanele Innovation Labs sunt evenimente-concurs, de 30 de ore, care se desfășoară fizic pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, la datele și în locațiile menționate mai sus.

La Hackathoane sunt așteptate să se înscrie echipe care au o idee constând într-o soluție tehnică care adresează o problemă reală, dar și participanți individuali care se pot alătura unei echipe.

Recomandarea organizatorilor este ca echipele să se înscrie la hackathon-ul din centrul în care locuiesc, în care își desfășoară activitatea sau care este cel mai apropiat de locația în care activează

Categorii de echipe și direcții Innovation Labs 2023

Echipele participante la Innovation Labs 2023 pot fi într-una din cele trei categorii:

- echipe formate exclusiv din studenți – categorie susținută de către Romanian - American Foundation;

- echipe spin-off din mediul universitar – categorie susținută de către Orange Business prin care sunt sprijinite echipele de cercetători cu rezultate tehnice deosebite; aceste echipe vor fi susținute în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate pe scenarii reale de afaceri;

- echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce, Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0 și Sustainability.

Echipele care se vor califica, în urma Hackathoanelor, în programul de mentorat de 10 săptămâni, vor participa la sesiuni de instruire de grup și 1:1, la prelegeri susținute de reprezentanți ai ecosistemului de startup-uri de tehnologie - inclusiv reprezentanți ai partenerilor programului.

Toate eforturile se vor canaliza, pentru fiecare echipă, spre dezvoltarea de la idee la un produs minim viabil. Cele mai bune produse vor fi prezentate de către echipe publicului larg la Startup Fair și pe scena finalei Demo Day, pe 28 și, respectiv, 29 mai 2023.