Acțiunile companiei, care vor intra la tranzacționare cu simbolul bursier MIB, debutează la bursă în urma realizării plasamentului privat derulat în perioada 13-25 octombrie 2022, în urma căruia Millenium Insurance Broker a atras suma de 4,2 milioane de lei.

Prin operațiunea de majorare de capital, compania a emis și a vândut către 42 de investitori, dintre care 32 persoane juridice și 10 persoane fizice un număr de 347,587 acțiuni noi ordinare.

În cadrul plasamentului privat au fost subscrise un număr de 601,295 acțiuni ordinare cu o valoare nominală de 0,28 lei/acțiune. Prețul de subscriere în cadrul ofertei a fost de 12 lei/acțiune.

”Realizarea primului plasament privat în vederea atragerii de capital pentru dezvoltare și listarea pe piața AeRO a BVB de astăzi reprezintă două momente importante pentru noi care ne arată sănătatea deciziilor luate de-a lungul timpului și că am construit o companie solidă, respectată și cunoscută. Le mulțumim investitorilor și partenerilor pentru încrederea acordată planurilor noastre ambițioase de dezvoltare. Ne dorim să asigurăm optim nevoile de protecție ale românilor și a firmelor românești, precum și să onorăm așteptările partenerilor și a investitorilor noștri.” a declarat Ștefan Prigoreanu, CEO MIB.

“Listarea la Bursă reprezintă un pas important în evoluția MIB, prin care reușește să demonstreze încă o dată soliditatea modelului de business și capacitatea sa de dezvoltare. Ne bucurăm că am putut să contribuim cu experiența noastră la aducerea unei noi companii antreprenoriale la Bursa de Valori București și astfel, să facem împreună pași spre dezvoltarea și consolidarea pieței de asigurări din România.” a declarat Dan Ștefan, membru ne-executiv al CA MIB si co-fondator Autonom Internațional.

Autonom Internațional reprezintă prima divizie de investiții a familiei Ștefan în companii semnificative din domeniul mobilității, cea mai reprezentativă fiind Autonom, furnizor integrat de servicii de mobilitate și finanțare. Autonom este totodată cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, formată din 46 de agenții prezente în 31 de orașe și deține o flotă de peste 13000 de mașini. Încă de la înființare în 2006, grupul Autonom a crescut anual cu două cifre, ajungând la o CA de peste 80 de milioane de euro în 2021.

Millenium Insurance Broker a fost fondată în anul 1997. În momentul de față compania oferă servicii de brokeraj în asigurări, acoperind o gamă largă de servicii: asigurări RCA, CASCO, asigurări de locuință, asigurări de viață, asigurări de sănătate, asigurări de mijloace de transport.

Compania beneficiază de reprezentare la nivel național prin rețeaua de 130 de francize și are o prezență națională dezvoltată la nivelul unui număr de 79 de localități din 35 de județe.

În anul 2022 compania a avut o cifră de afaceri de 49 de milioane de lei, în creștere cu 28% față de anul 2021. Profitul net aferent anului 2022 este de 2.516.839 lei in creștere cu aproximativ 31% față de profitul net aferent anului 2021 în valoare de 1.919.383 lei. Cota de piață a companiei la finalul lunii septembrie era de 2,40%, ocupând locul 9 în topul brokerilor de asigurări de pe piață.