Lectură de 3 min

Alexandru Szoke, UiPath: învață constant din feedback-ul clienților

Abonează-te pe  
Alexandru Szoke are peste 17 ani de experiență în zona de produs. De peste 3 ani face parte din echipa UiPath, primul unicorn românesc și unul dintre liderii globali de pe segmentul RPA. La Unplugged Talks by Innovation Labs el a vorbit despre cum poți construi aplicații mai bune concentrându-se pe nevoile și cerințele clienților pornind de la feedback-ul lor.
Alexandru Szoke, UiPath: învață constant din feedback-ul clienților

Innovation Labs

Innovation Labs oferă ocazia tinerilor ce au idei de afaceri să le transforme în startup-uri de tehnologie. Pre-înscrierile pentru ediția din 2025 sunt deja deschise pe site-ul programului și încurajăm echipele să se înscrie pentru a beneficia de resurse ce îi vor ajuta să se pregătească pentru Hackathoanele din martie.

Înscrie-te la Innovation Labs

Alexandru Szoke este Principal Product Manager la UiPath, o companie pornită din România, cu prezență globală, care oferă software ce poate ajuta firmele să-și automatizeze sarcinile repetitive și să-și transforme business-urile. La Unplugged Talks by Innovation Labs, el a vorbit în fața echipelor despre construirea aplicațiilor de tip Enterprise centrate pe clienți, despre modul în care se poate realiza colectarea feedback-ului acestora și despre migrarea spre cloud.

”Inovația nu este rezultatul unei singure idei, ci un proces continuu de adaptare și învățare din feedback-ul clienților”, le-a spus el studenților care au participat în programul Innovation Labs din acest an.

Unplugged Talks sunt o serie de discuții - fie sub formă de prezentare sau de interviu, în cadrul cărora personalități din industrie, manageri și antreprenori de top în domeniul tehnologiei discută teme de interes privind antreprenoriatul tech, precum crearea și lucrul într-o echipă, leadership, modele de afaceri, product management, investiții, aspecte juridice și multe altele, ajutând echipele din program să deprindă bazele construirii unui startup. Acestea au fost organizate în cadrul perioadei de mentorat a ediției din 2024 a Innovation Labs, fiind deschise participării, atât fizic, cât și online, pentru echipele aflate în program la nivel național.

Ce afli din acest Unplugged Talks cu Alexandru Szoke

  • Prioritizarea inovației: Este esențial să se echilibreze inovarea cu cerințele operaționale pentru a menține relevanța pe piață.
  • Monitorizarea performanței: Urmărirea metricilor de utilizare poate preveni problemele de performanță și poate ajuta la optimizarea resurselor.
  • Abordarea centrată pe client: Integrarea clienților în procesul de dezvoltare asigură că produsele răspund nevoilor reale ale acestora.
  • Inovația trebuie să fie încurajată în cadrul echipelor pentru a răspunde nevoilor clienților.
  • Culegerea și structurarea feedback-ului sunt cruciale pentru dezvoltarea produsului.
  • Feedback-ul clienților trebuie să ajungă la persoanele potrivite din organizație.
  • Implementarea funcțiilor noi trebuie să fie corelată cu cerințele pieței.
  • Importanța feedback-ului: Colectarea și analizarea feedback-ului de la clienți ajută la îmbunătățirea produselor și la prevenirea erorilor comune.
  • Tranziția la cloud: Adoptarea soluțiilor cloud reduce complexitatea gestionării infrastructurii și permite scalabilitate mai mare.
  • Colaborare între departamente: Cultivarea unei relații între echipele de inginerie și managementul produsului îmbunătățește calitatea livrabilelor.
  • Flexibilitate în abordare: Adaptabilitatea la schimbările de pe piață și la feedback-ul clienților este crucială pentru succesul pe termen lung.

Ce este Innovation Labs?

Innovation Labs este un program educațional dedicat echipelor pasionate de antreprenoriat și tehnologie care vor să facă primii pași spre a-și deschide un business. A fost cofondat de către Andrei Pitiș și Răzvan Rughiniș în 2013, pe parcurs alăturându-se și Vladimir Oane, iar astăzi este coordonat de Flavia Husar și Daniel Rosner în calitate de cofondatori.

Programul începe mereu cu hackathoanele, evenimente de 30 de ore, desfășurate în cele 4 centre principale ale programului: București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.În cadrul hackathoanelor, echipele participante pitchuiesc câte o idee de business, iar o parte dintre acestea sunt alese pentru a intra în etapa de mentorat. Ulterior, pe parcursul a 10 săptămâni, echipele au parte de sesiuni teoretice, dar și de întâlniri cu specialiștii care oferă feedback valoros echipelor pentru a le ajuta să treacă de la stadiul de idee la cel de produs. Marea finală a programului, Demo Day, aduce 16 cele mai promițătoare echipe pe scenă, în fața unui public avizat să le evalueze, dar și în fața publicului general și a reprezentanților media.

Anul acesta pe lângă valoarea obținută în urma participării în program, un startup a primit și o investiție din partea Early Game Ventures, o premieră în cei 12 ani. Investiția de 150.000 de euro a venit ca urmare a parteneriatului strategic inițiat în 2024 între Innovation Labs și Early Game Ventures, prin care programul de pre-accelerare își dorește să amplifice sprijinul acordat echipelor în program și să ajute la dezvoltarea ecosistemului de tehnologie din România.

Aproape 700 de echipe au participat în program de-a lungul celor 12 ani de activitate, multe incluzând studenți ale celor 19 universități partenere ale programului din 9 orașe din România. Startup-urile de alumni ai Innovation Labs, un adevărat catalist pentru inovare și progres, au o evaluare financiară de peste 200 de milioane de euro.

Unde urmărești Innovation Labs?

Urmărește secțiunea aceasta numită Innovation Labs pentru interviuri cu vizionarii care au devenit mentori ai echipelor, dar și cu cei care au trecut prin program și au dezvoltat afaceri de sute de milioane de euro.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: