Competiția Call for Code este cea mai mare provocare globală lansată de UN Human Rights și Crucea Roșie Americană în parteneriat cu IBM. Scopul acesteia este de a îmbunătăți gradul de pregătire și răspuns în situațiile provocate de dezastre naturale.

În fiecare zi, dezastrele naturale afectează în medie 80.000 de persoane, aducând economiei globale un deficit de 270 milioane dolari. Pornind de la această întrebare a fost creată inițiativa Call for Code care face apel la dezvoltatorii din toată lumea să utilizeze tehnologii precum AI, Blockchain, Cloud, Data și IoT pentru a eficientiza pregătirea și rezistența comunităților în situațiile provocate de dezastrele naturale.

Echipele câștigătoare ale Call for Code vor lucra îndeaproape cu American Red Cross și IBM Corporate Service Corps pentru ca în 2019 să-și implementeze soluția creată.

Premiile competiției sunt:

- bani - marele premiu este de 200.000 dolari;

- o invitație all-inclusive pentru fiecare membru al echipei la Call for Code Global Prize Event care va avea lor pe 29 Octombrie, în San Francisco;

- suport Open Source pe termen lung din partea Linux Foundation;

- oportunitatea de a-ți pittch-ui ideea și de a vorbi cu investitori;

- Implementarea soluției în cadrul IBM Corporate Service Corps.

Termenul limită de depunere a proiectelor este 28 septembrie 2018. Înscrie-te aici pentru a participa în cadrul hackathonului.

Call for Code Day Bucharest va avea loc pe 21 septembrie, iar la eveniment echipele își vor putea perfecționa mai departe soluția dezvoltată cu ajutorul mentoratului oferit de către experți IBM pe domenii precum Cloud, Cognitive, IoT, Mobile, Software Architecture & Development. Pot participa frontend devs, backend devs, mobile devs, designers, oameni de afaceri, testeri, sau profesioniști din IT.

Organizatorii precizează faptul că nu este necesar ca toți membrii echipei să fie developeri. Oricine poate să vină cu o idee este binevenit. Dimensiunea recomandată a echipei: 5 membri. Fiecare echipă ar trebui să aibă cel puțin un dezvoltator.

Pentru mai multe detalii dar și pentru înscrierea la eveniment accesați acest link.