Înscrierile în programul hibrid lansat de Google, primul de acest fel, sunt deschise până pe 10 iulie și se pot face aici.

AI și machine learning pot avea un impact vizibil asupra industriei de sănătate. Cu ajutorul tehnologiei, toți actorii din industria sănătății pot beneficia de sprijin în realizarea cercetărilor, în a oferi diagnostice corecte mai devreme și în a depsita probleme medicale în timp util. În aceste procese, vedem deja startup-uri care folosesc AI pentru a rezolva probleme legate de sănătate și wellbeing.

Google for Startups Growth Academy: AI for Health este programul menit să ajute fondatorii să construiască și să îmbunătățească rezultatele în materie de sănătate pentru miliarde de oameni din întreaga lume, dedicat companiilor cu sediul în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

În cele 3 luni de workshop-uri, evenimente de networking și sesiuni de mentorat, fondatorii start-up-urilor selectate vor dezvolta strategii bazate pe date pentru atragerea de noi clienți și parteneriate, pentru a inova responsabil cu ajutorul tehnologiilor emergente și pentru extinderea pe noi piețe.

Acest program hibrid este primul dintr-o serie de academii de creștere Google, care ajută startup-urile să crească mai repede, să inoveze și să rezolve probleme din societate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Un alt program similar este și Growth Academy: Cybersecurity, iar în pilotul dedicat sănătății, startup-urile selectate din seria A vor participa la ateliere personalizate pe parcursul a trei luni și vor colabora îndeaproape cu Google și experții din industrie pentru a-și dezvolta companiile, a împărtăși cele mai bune practici și a conduce dezvoltarea responsabilă a Soluții AI în industria sănătății și wellbeing.

După finalizarea programului, startup-urile vor avea în continuare acces la mentorat și asistență Google pe termen lung, ca parte a rețelei de absolvenți Google for Startups.

Growth Academy: AI for Health și Med-PaLM 2 sunt doar cele mai recente proiecte din promisiunea Google de a aprofunda inteligența artificală care deservește asistenței medicale, în misiunea de a sprijini eficacitatea, echitatea, utilitatea și siguranța.

Detalii găsiți aici.