Y Combinator are renumele unui accelerator foarte influent și care adună cei mai importanți oameni din Silicon Valley. Dacă în mod normal echipele trebuie să se mute în California pentru a participa la acesta, de data aceasta acceleratorul va fi remote, din cauza pandemiei de Covid-19.

Deadline-ul de aplicare pentru cohorta Winter 2021 este 23 septembrie, dar Y Combinator sfătuiește startup-urile să depună aplicațiile mai devreme pentru a avea timp să le citească.

Pe 21 octombrie cele mai promițătoare startup-uri vor fi invitate să discute cu reprezentanții Y Combinator. Acceleratorul va fi remote, dar va funcționa ca în trecut, cu sesiuni cu cei mai buni antreprenori și investitori. Discuțiile online vor avea loc în timpul acceleratorului în fiecare marți.

Dacă vrei să afli detalii despre Y Combinator de la o echipă românească ce a fost acolo, o poți face din acest articol cu startup-ul Nestor.

O dată la două săptămâni fondatorii de startup-uri vor avea întâlniri cu 5-8 companii și cu reprezentanți Y Combinator. De asemenea, reprezentanții acceleratorului vor introduce fondatorii către mentori care-i pot ajuta. După 11 săptămâni va exista și un Demo Day.

Y Combinator finanțează și accepta startup-uri din toată lumea și nu se uită la domeniile în care acestea activează. De asemenea, de-a lungul timpului au finanțat și companii care aveau 20 de milioane de dolari venituri anuale și peste 50 de angajați.

Am vorbit și cu Listle, o companie fondată de tineri români care a fost anul trecut la Y Combinator.

Pentru a participa la Y Combinator fondatorii vor trebui să creeze o companie-mamă în Statele Unite. De asemenea, ca să participi trebuie ca fondator să ai măcar 10% equity în startup-ul tău.

Te poți înscrie la acceleratorul Y Combinator Winter 2021 la acest link.