DevHacks va avea loc pentru al 3 lea an consecutiv, între 27-28 octombrie, iar echipele care vor să dezvolte idei noi și aplicații din zona Web, Mobile, Video & Audio Hack, Women in Technology, Big Data, AI&IoT&Robotics, Security și DevOps sunt așteptate să se înscrie pentru a participa la hackathon.

Timp de 24 de ore, 65 de echipe formate din programatori, designeri, product manageri, marketing specialists și dezvoltatori software vor realiza aplicații și soluții pentru problemele reale din viața de zi cu zi.

Totodată, la cea de-a treia ediție, va exista o categorie dedicată femeilor, Women in Technology.

În cadrul ediției de anul trecut a DevHacks, echipele au generat proiecte pentru trei probleme identificate în realitatea actuală: găsirea unui echilibru între viața personală și cea profesională, lipsa contextelor care facilitează învățarea alternativă și numărul redus de aplicații care să ușureze și să faciliteze conectarea locuitorilor cu sistemele urbane actuale.

Ediția din 2016 a fost câștigată de echipa ZITEC care a dezvoltat o soluție pentru categoria Smart City. Aceasta propunea o abordare personalizată pentru consumatori, creând un panou publicitar pe bază de senzori capabili să cunoască profilul persoanelor aflate în perimetrul acestuia și să livreze în timp real un conținut adaptat pentru nevoile lor.

Printre mentorii DecHacks 2017 se numără Cristian Orășanu, Manager General Innovations Incubator: Powered by Crossrider Plc, Matei Dumitrescu, investitor la TechAngels, Sergiu Neguț, investitor și fondator SVP Consult și Robert Knapp, Co-fondator și CEO CyberGhost. De asemenea, printre companiile partenere de anul acesta se află Metro Systems, Accenture și Havana. Alături de aceștia, zonele de relaxare și distracție vor fi realizate împreună cu Tassimo, Pauza de Fructe și Mobila Dalin.

La eveniment sunt așteptați programatori indiferent de limbajul pe care îl cunosc sau de nivelul de experiență în domeniul IT, individual sau alături de o echipă pentru a dezvolta cele mai ingenioase idei care să contribuie la îmbunătățirea realității sociale.

DevHacks va avea loc pe 27-28 octombrie, la DESCHIS Gastrobar și MATER. Mai multe detalii găsiți pe www.devtalks.ro/bucharest/devhacks. De asemenea, portalul de carieră www.hipo.ro sponsorizează 100 de invitații gratuite pentru persoanele care se înscriu pe site până pe 23 octombrie.