”Lansăm azi Startup Spotlight Online, un program și o competiție digitală care se va desfășura pe parcursul a două luni. Ne dorim în continuare să ajutăm fondatorii ambițioși să-și transforme startup-urile lor aflate la început de drum în companii de succes”, spun organizatorii How to Web și Startup Spotlight.

How to Web va continua să ajute inovatorii în tehnologie și startup-urile din Europa Centrală și de Est prin Startup Spotlight Online, How to Web Live și Online Workshops.

Competiția Startup Spotlight se transformă în Startup Spotlight Online, un program de suport pentru startup-uri ce durează două luni, și se va încheia cu un eveniment privat, unde cel mai bun startup al programului va câștiga o investiție de peste 100.000 de euro. Valoarea finală a investiției va fi comunicată la sfârșitul lunii septembrie.

Startup Spotlight Online 2020 - înscrieri deschise

Mutarea în mediul online a programului va crește valoarea experienței celor 40 de startup-uri participante, acestea având două luni la dispoziție pentru a organiza întâlniri private cu cei peste 70 de experți și investitori din program.

Echipele care vor face parte din programul Startup Spotlight Online vor putea să-și modeleze produsele și afacerile în discuții cu mentori precum Des Traynor (Intercom), Mădă Seghete (cofondator Branch.io), Marius Tîrcă (cofondator UiPath), vor avea acces la oameni de investiții din fonduri precum Accel, Atomico, Seedcamp, 500 Startups, Credo, Gapminder, TechAngels, Notion Capital, Early Bird Ventures și vor avea căi deschise spre alte programe de accelerare precum Orange Fab, KPMG Startup Grow Pad, BCR-Innovx, Google for Startups, Tech’n’Trade by Metro Systems.

Nu în ultimul rând, vor intra în cursa pentru câștigarea unui premiu de peste 100.000 de euro la finalul Pitch Day, evenimentul care va încheia programul celor 2 luni.

Aplicațiile pentru înscrierea în cadrul Startup Spotlight Online sunt deschise până pe data de 28 septembrie și pot fi făcute accesând acest link.

Programul demarează pe data de 5 octombrie și durează 2 luni. Pe parcusul său, fondatorii vor trebui să participe la discuții și pitch-uri online vreme de 4 ore în fiecare săptămână.

How to Web 2020, anulat

Pandemia a dat peste cap industria de evenimentele locală. Lucrurile s-au mutat în online, altele au fost amânate pentru toamnă, s-au purtat discuții cu sponsorii și cu speakerii, dar lucrurile par a fi găsit o cale. Cât de cât. Când vine vorba de startup-uri, evenimentul important de la final de an era How to Web. La mijlocul lunii iunie am vorbit cu Bogdan Iordache, fondator al festivalului dedicat startup-urilor și inovației, ca să vedem cum au putut merge mai departe.

How to Web este una dintre cele mai importante conferințe anuale de tehnologie și inovație din Europa, ce reunește antreprenori în tehnologie, dezvoltatori de produs, developeri, specialiști în marketing online, inovatori și investitori, care sunt în căutare de inspirație și know-how despre cum să dezvolte produse și afaceri digitale.

Conferința How to Web a fost lansată în 2010. A pornit ca o conferință dedicată startup-urilor și a ajuns unul din cele mai mari și importante forumuri de învățare din Europa Centrală și de Est. De la an la an a contribuit la adoptarea mentalității de startup în România și în această parte a Europei. În cadrul conferinței, inovațiile și tacticile din zona de startups sunt puse la îndemâna tuturor participanților pentru a le putea adapta și însuși pentru creșterea propriilor proiecte și afaceri.

Ediția din 2020 a How to Web era planificată pentru intervalul 28 - 29 octombrie. Organizatorii anunțaseră încă de la finalul evenimentului din 2019 planurile pentru acest an.

”Din motive evidente, ediția din acest an nu poate avea loc. Pentru că nu suntem fanii evenimentelor mari desfășurate online, am decis să amânăm conferința din acest an până în momentul în care lucrurile vor reveni la normal. Toate biletele vândute sunt valabile pentru următoarea ediție offline a conferinței”, au precizat organizatorii How to Web, menționând faptul că toți cei care vor opta pentru returnarea banilor îi pot contacta pentru acest lucru.

How to Web - ajutor pentru comunitate

How to Web Live

După seria de sesiuni Ask Me Anything cu experți, antreprenori și investitori din România și Europa, How to Web revine cu o serie de emisiuni online bilunare gratuite prin care vom oferi o oră de inspirație profesioniștilor din tehnologie și fondatorilor de startup-uri. Participanții la How to Web Live vor avea și ocazia de a le adresa celor 2 invitați întrebări live. Primul eveniment se va desfășura pe 10 septembrie.

Online Workshops

Începând cu luna iunie a acestui an, How to Web a lansat o serie de workshop-uri online prin care participanții pot avea acces la experți internaționali de primă mână, în sesiuni live, dar la un preț mult redus față de cel al unui workshop similar in-class în persoană. Printre instructorii de până acum s-au numărat și unii dintre cei mai apreciați speakeri de la ediția din 2019 a How to Web: Bob Moesta și April Dunford, la care li s-au alăturat Ash Maurya (creatorul Lean Canvas și autorul cărților Running Lean și Scaling Lean) și Bretton Putter (expert în cultură organizațională, autor și CEO al CultureGene). Workshop-urile online vor continua din luna septembrie.