Până în prezent, Rubik Hub a sprijinit peste 300 de startup-uri, având o comunitate de peste 200 de mentori și fondatori. Doar anul trecut, startup-urile din cele două ediții ale acceleratorului au atras în total investiții de 6.3 milioane de euro și au ajuns la clienți plătitori din peste 90 de țări. În cohorta de primăvară 2023 se alătură experți și investitori de la cei 4 parteneri strategici Startup Wise Guys din Estonia, Fortech Investments, ROCA X și Seedblink din România, dar și de la partenerul media, start-up.ro.

„Credem că următorii ani se anunță a fi cu mult potențial pentru dezvoltarea și creșterea unui startup în Romania și CEE. Încă de anul trecut, când am accelerat 44 de startup-uri din 10 țări în cele 2 cohorte ale acceleratorului Rubik Garage, am început să căutăm fondatori pasionați, care au o viziune puternic argumentată și asumată asupra a ce vor ei să construiască. Dar și fondatori sau echipe de fondatori care să fie perseverenți, orientați către soluții, să fie deschiși să ofere și să primească sprijin, să fie total implicați în startup-ul lor și să fie orientați către o creștere sănătoasă.

În același timp, ne uităm la echipe care au o potrivire puternică cu piața sau nișa în care construiesc produsul (founder-market fit). Acesta este un avantaj imens în favoarea lor care poate crește șansele și pentru o investiție timpurie.” a subliniat Valentin Iulian Țoc, coordonatorul acceleratorului Rubik Garage.

Structura programului Rubik Garage 2023

  • Programul începe cu toți fondatorii într-un bootcamp de lansare fizic, la Rubik Hub, în Piatra Neamț, pe 22 martie. Primele ateliere și sesiuni de mentorat se vor desfășura acolo, în spațiul de co-working (1500+ mp) aflat chiar lângă munți.
  • Călătoria de accelerare va continua online pe parcursul a trei luni, până pe 18 iunie, și va cuprinde peste 60 de ore intensive de workshopuri live și sesiuni „Ask Me anything cu experți”.
  • Pentru a accelera dezvoltarea startup-urilor în ariile esențiale, workshopurile sunt personalizate în funcție de nivelul de dezvoltare și ariile de interes ale fondatorilor. Subiectele atinse vor cuprinde: pricing, lansarea pe piețele internaționale, product-market fit, mituri despre investitori, cum să susții un pitch etc.
  • Sesiuni de mentorat și feedback 1:1 cu mentori. Sunt peste 200 de mentori în comunitatea Rubik Hub.
  • La toate acestea se vor adăuga sesiunile Meet the investors - intervențiile investitorilor și ale experților din comunitatea Rubik Hub privind strategiile de atragere a unei investiții.
  • Faza de accelerare va culmina cu un Demo Day, în iunie, când fondatorii vor avea șansa să-și prezinte startup-ul în fața mentorilor și investitorilor din comunitatea Rubik Hub.

Pentru înscrieri la Rubik Garage 2023.

Investment Readiness Program

Echipele cele mai implicate, cu potențial pentru investitori și care își propun să atragă investiții în următoarele 6-12 luni vor fi selectate în programul de follow-up Investment Readiness Program.

Acesta va cuprinde workshopuri orientate spre o gamă largă de aspecte-cheie ale procesului de strângere de fonduri, inclusiv metode de evaluare a startup-ului în stadiu incipient, cum să ridici prima rundă de investiție, managementul investitorilor, pregătirea pitch-deck-ului pentru investitori. Fondatorii vor beneficia, printre altele, de match-making și introduceri către investitori relevanți și sesiuni personalizate de feedback.

Beneficii și oportunității pentru startup-uri

Startup-urile sunt nucleul a ceea ce Rubik Hub creează, iar programul de accelerare Rubik Garage oferă fondatorilor acces la o serie de avantaje și beneficii în valoare de peste 150.000 euro, printre care se numără:

  • Reduceri și beneficii oferite de parteneri tech precum: Notion, AWS, Twillio Segment, Hubspot, Miro, Freya sense, SMSO, Idea Buddy, 2value
  • House of startups - spațiu de co-working oferit gratuit pentru 2 ani, dar și oportunități de cazare
  • Oportunități de participare la conferințe internațională pentru startupuri
  • Jobs in Startups - locul în care startupurile își caută următorii angajați sau co-fondatori

Programul este gratuit și equity-free, dar mizează pe implicarea totală a fondatorilor selectați în fiecare fază a programului. Înscrierile sunt deschise până pe 5 martie, ora 23:59, iar echipa Rubik Hub caută echipe motivate din România sau din regiunea Europei Centrale și de Est.