Prima cohortă va fi dedicată start-up-urilor cu un model sau idee de afacere în concepte de servire a mâncării și băuturii, concepte de produse dedicate sectorului și produse digitale aplicabile.

Acceleratorul este de tip non-equity și este deschis atât firmelor deja create, cât și viitorilor antreprenori talentați care au o idee de afaceri cu un model de business sustenabil și cu potențial de creștere.

HoReCa Business Accelerator este un program de educație, mentorat și accelerare de business, cu o curriculă dezvoltată alături de peste 20 experți, antreprenori și manageri din industria ospitalității.

Programul HoReCa Business Accelerator oferă fondatorilor și proiectelor selectate o experiență practică de învățare și de accelerare, împreună cu mentori și experți din domeniul HoReCa și au acces direct la antreprenori, plus manageri din industria ospitalității. De asemenea, startup-urile selectate au acces la mentorat și expertiză din domenii cheie, precum marketing, PR, juridic și financiar.

Printre mentorii și trainerii HoReCa Business Accelerator se numără antreprenorii Dan Isai (fondator SaladBox), Radu Savopol (fondator 5ToGo) și Gabriel Iovu (fondator Expressoft), experții în HoReCa, Tinu Sebeșanu (CEO Trend Hospitality), Ray Iunius (CEO Windswiss), Florin Itu, fondator Gourmet Entertainment și manageri de succes din industria ospitalității.

Dintre antreprenorii care s-au înscris până acum în accelerator, 50% dezvoltă produse digitale, 25% creează concepte de produse dedicate sectorului și 25% au un model de business bazat pe concepte de servire a mâncării și băuturii. De asemenea, 80% dintre proiectele înscrise în HoReCa Business Accelerator sunt la nivelul de startup, iar 20% sunt idei de afaceri

“Ospitalitatea din România se confruntă cu momente extrem de dificile. Astăzi, mai mult că oricând, este nevoie de acțiuni concrete care să sprijine industria. E nevoie ca liderii din HoReCa să iasă în față, să împartă din know-how-ul acumulat și să propună soluții pentru ieșirea din criză”, au declarat reprezentanții Hospitality Culture Institute.

În acest context, HoReCa Business Accelerator și-a dublat numărul de locuri și a extins perioada de înscrieri până la data de 15 mai.

Toți antreprenorii acceptați în program vor primi 100 de ore de know-how pentru conceptualizarea modelului de business și accelerarea afacerii, vor avea acces la un spațiu de co-working, vor interacționa cu mentori și vor avea acces la cea mai mare rețea de antreprenori și furnizori din industria HoReCa. În final, vor putea propune modelul de business printr-o serie de pitch-uri prezentate investitorilor, fonduri de investiții și business angels.

Mai multe informații despre Acceleratorul HoReCa Business Accelerator și despre pașii necesari pentru înscriere puteți citi aici.

Pogramul HoReCa Business Accelerator este un proiect realizat în parteneriat cu Banca Transilvania, Coca Cola, Țuca Zbârcea & Asociații, Ensight și Commons.