Cursurile Y Combinator Startup School vor începe pe data de 20 ianuarie 2020, iar înscrierile sunt deschise în acest moment.

Startup School are o durată de 8 săptămâni, iar cursurile au loc online și sunt gratuite. ”Fondatorii care au absolvit aceste cursuri ne-au spus că au apreciat foarte mult faptul că prin Startup School am reușit să punem suficient de multă presiune asupra lor astfel încât să aibă curajul de a-și începe propriile afaceri. Iar dacă Startup School te poate ajuta cu un lucru, acela este de a-ți lansa afacerea”, au precizat reprezentanții Y Combinator într-o postare pe blog.

Participanții din cohorta de iarnă 2020, care începe pe 20 ianuarie, vor avea sesiune săptămânale cu parteneri Y Combinator. În plus, după fiecare curs, unul sau chiar doi parteneri ai programului vor fi la dispoziția cursanților pentru a le răspunde la eventualele nelămuriri.

Oficialii Y Combinator țin să precizeze și faptul că participanții la Startup School vor avea șanse mai mari de a putea accesa programul de accelerare, însă nu este o cerință necesară pentru a putea avea acces în cadrul altor programe derulate de Y Combinator.

În 2019, la cursurile Startup School au participat 41.777 de fondatori, au absolvit 10.193, iar 57% dintre fondatori și-au dedicat în totalitate timpul pentru a lucra la afacerile lor. O altă statistică interesantă este aceea că 62% dintre cursanții Startup School sunt din afara Statelor Unite.

Intră aici ca să aplici la Startup School.