Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovator sunt așteptați să aplice până pe 17 mai.

Înscrierea în competiție se face prin intermediul platformei online, pe apply.socialimpactaward.net/romania/, până pe 17 mai.

În cadrul programul educațional, echipa SIA desfășoară o serie de 21 ateliere și evenimente în perioada martie - aprilie, pe teme precum Idea Generation și Business Modelling, în 11 orașe: București, Iași, Timișoara, Cluj, Constanța, Galați, Craiova, Suceava, Alba-Iulia, Brașov, Râmnicu Sărat sau Roman.

După primirea aplicațiilor până pe 17 mai, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii.

Juriul este format din Zoltan Bereczki, Board Member @NESsT Romania, Diana Certan, Executive Director @Fundatia Concordia, Irina Ciocan-Stănescu, Managing Partner @Graffiti PR, Alexandru Ghiță, President @EDUCATIVA, Marta Ușurelu, Owner @Revista BIZ, Ciprian Stănescu, Co-Founder @Social Innovation Solutions, Tamina Lolev, Co-Founder @NOD Makerspace și Raluca Cocuz, Specialist în Sustenabilitate @Enel România.

Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe. Incubarea oferă acces la:

  • sesiuni individuale de mentoring;
  • metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
  • o comunitate de tineri antreprenori sociali;
  • suport în înțelegerea priorităților și în acționarea în direcția lor.

Pe 1 octombrie, juriul va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunitățiii și burse de participare la Social Impact Award International Summit, din noiembrie, în Praga, Republica Cehă.

Aplică cu ideea ta la Social Impact Award 2019 folosind platforma de înscriere proiecte apply.socialimpactaward.net/romania/ .

În România, competiția este la a noua ediție și de 5 ani este organizată de către Social Innovation Solutions - design și consultanță de inovare socială și Global Shapers Bucharest Hub - rețeaua de tineri inițiată de World Economic Forum și a susținut până acum 40 de idei de afaceri sociale.

Astăzi, proiectul este prezent în peste 16 țări, printre care Austria, Croația, Republica Cehă, Georgia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveția, Ucraina, Turcia, Uganda, Kazahstan.