După cum avertizează CERT-RO, pe aplicația WhatsApp circulă o tentativă de scam care vizează promoții de bilete la concertul Ed Sheeran 2019 în România.

În esență, cei din spatele tentativei de înșelătorie online promit bilete gratis în schimbul unor date și cu condiția de a distribui mai departe acel link către 15 prieteni. În ecran apare faptul că ar fi disponibile 100 de bilete gratuite, iar fanii lui Ed Sheeran sunt ”îmbiați” să acționeze cât mai rapid, doar 34 din acele bilete fiind încă accesibile.

Ed Sheeran va susține pe 3 iulie 2019 primul concert în România. Biletele s-au pus în vânzare pe 27 septembrie, la prețuri cuprinse între 199 și 399 de lei.

Pe site-ul infomusic.ro a fost publicată și politica oficială de vânzare a biletelor, așa că tentativele de înșelătorie sunt descurajate:

  • Revânzarea biletelor atât în regim propriu cât și prin alte companii de ticketing este strict interzisă
  • O persoană poate comanda în numele său maxim 4 bilete, iar la momentul în care se face accesul la spectacol, cel puțin numele de familie imprimat pe bilet trebuie să corespundă cu documentul de identitate prezentat, iar a doua (și posibil a treia și a patra) persoană poate avea acces doar împreună cu persoana posesoare a cărții de identitate. La cerere, trebuie prezentată și dovada plății biletelor.
  • Deoarece Ed și echipa sa au o politică foarte strictă legată de vânzarea neetică a biletelor prin intermediul website-urilor secundare sau a altor metode neoficiale, acestea se vând personalizate cu numele cumpărătorului imprimat pe fiecare bilet.
  • Organizatorul își rezervă dreptul de a verifica documentele de identitate la intrarea în zona de spectacol.