Prin noua alternativă oferită de cele două companii se elimină, astfel, termenele lungi de plată, care în relația cu marile lanțuri comerciale pot ajunge până la 90 de zile, și beneficiază pe loc de lichidități pentru a-și menține cash-flow-ul pozitiv.

Instant Factoring și Expert Software au încheiat un parteneriat prin care își propun să sprijine companiile din România să aibă acces rapid la lichidități și să evite blocajul financiar caracteristic acestei perioade de criză.

Instant Factoring, start-up fintech românesc de finanțare online prin factoring, și Expert Software, prin platforma EDI ExpertSupplier.com, ce operează schimbul electronic de documente între furnizori și - retaileri, au dezvoltat o integrare între cele două platforme online cu scopul de a oferi acces instant la lichidități companiilor care își distribuie produsele în cadrul marilor lanțuri de magazine.

Prin integrarea realizată, furnizorii IKA pot opta să își finanțeze una, mai multe sau toate facturile pe care le emit către un anumit client care își gestionează facturile prin intermediul platformei ExpertSupplier.

Tot procesul de finanțare se desfășoară online, printr-un singur clic furnizorul își încasează banii pe factura emisă retailerului în doar câteva ore. Cei doi parteneri își propun ca - prin continuarea automatizărilor și sincronizării dintre cele 2 platforme în perioada următoare, finanțarea să se realizeze în maximum 5 minute.

”Am realizat acest parteneriat pentru ca știm cât de mare este nevoia de lichidități în rândul companiilor, iar marii retaileri, deși sunt clienți buni ai oricărei companii în această perioadă, practică de multe ori termene de plată lungi, ceea ce pentru furnizorii mici și medii poate pune o presiune financiară imensă pe afacere. Prin soluția noastră de finanțare online a facturilor, dorim să contribuim la menținerea sănătății financiare a cât mai multor IMM-uri din România”, a declarat Cristian Ionescu, CEO și co-fondator Instant Factoring.

”Dat fiind faptul că utilizatorii platformei ExpertSupplier.com și-au manifestat interesul pentru servicii de finanțare pentru facturile pe care le emit prin intermediul platformei, am pornit o selecție riguroasă a furnizorilor de servicii de factoring și iată, așa s-a născut parteneriatul cu Instant Factoring prin care ne propunem să facilităm accesul clienților noștri la aceste servicii direct prin platforma ExpertSupplier.com și mai mult decât atât, să aducem un beneficiu în plus, prin procesele automatizate pe care le-am întreprins. Suntem încrezători că o astfel de soluție de finanțare, eficientă și rapidă va fi apreciată de partenerii noștri mai ales acum, când tot mai multe companii se confruntă cu dificultăți în gestionarea finanțelor”, a spus Cătălin Costache, CEO și fondator Expert Software.