Platforma a fost creată cu rolul de a sprijini dezvoltarea micilor companii și antreprenori, prin transformarea rapidă și facilă a facturilor de încasat ale acestora în lichidități.

Valoarea medie a facturilor finanțate în această perioadă este de 1.600 de euro, iar timpul mediu de la aprobarea facturii la finanțare este de 23 de ore. Pentru următoarele două luni, reprezentanții companiei estimează dublarea volumului de activitate.

Potrivit Instant Factoring, circa 150 de micro-companii și companii mici s-au înregistrat pe platformă în cele două luni de funcționare. În medie, compania a înregistrat circa zece solicitări pe zi.

Topul industriilor din care provin cei mai mulți clienți sunt: comerț, distribuție, transporturi, mici producători și consultanță. Termenul mediu de încasare pentru facturile cumpărate este cuprins între 45 și 60 de zile, iar rata de aprobare a cererilor de finanțare a fost de 72%, fiind aprobate finanțări pentru 175 de firme - clienți ai companiilor înregistrate pe Instantfactoring.com.

Conform datelor companiei, gradul de încasare în primele 2 luni este de 100%, nefiind înregistrat niciun incident de plată până în prezent.

Factoring-ul este una dintre cele mai accesibile soluții de finanțare pentru IMM-uri, fiind un produs prin care acestea accesează de fapt propriile lichidități în avans. Ne bucurăm de un start foarte bun și suntem pregătiți ca în următoarele două luni să ajungem la un volum total al valorii facturilor finanțate de circa 1 milion de euro. Vom lucra în perioada următoare la dezvoltarea rapidă a operațiunilor în România și lucrăm deja ca până la sfârșitul anului să fim prezenți pe încă o piață din regiunea Europei Centrale și de Est, prin deschiderea unei filiale Instant Factoring”, declară Elisa Rusu, CEO Instant Factoring.

Instant Factoring își propune să transforme în cash orice factură în valoare de maximum 10.000 lei (TVA inclus) care mai are până la scadență cel puțin șapte zile și cel mult 120 de zile, cu ajutorul tehnologiei. După încărcarea facturii pe platformă de către client, acesta primește un răspuns în două ore, iar a doua zi de la aprobarea finanțării se va face viramentul bancar în contul său, fără a avea nevoie de alte documente. Costul serviciului este reprezentat de un singur comision, în valoare medie de 3% pe lună din suma totală a facturii, care va fi afișat automat în momentul încărcării facturii de către client.

Recent, compania anunța faptul că termenul mediu de încasare a facturilor în România pentru companiile cu cifra de afaceri de până la cinci milioane de euro este de 158 de zile, afectând peste 98% din totalul afacerilor de pe piața locală.