Cei de la Facebook, gigantul din care face parte și Instagram, au pus toate armele pe YouTube, platforma deținută de Google. Totul în încercarea de a aduce cât mai mulți utilizatori de la concurență pe propriile produse.

După push-ul susținut făcut de Facebook, care doar ce anunțase în urmă cu 1 zi că lansează noi formate pentru platforma video, inclusiv jocuri interactive live, chestionare sau sondaje, Instagram a prezentat aplicația IGTV, destinată, evident, creatorilor de conținut video.

Cu ajutorul acesteia, utilizatorii vor putea încărca videoclipuri chiar și cu durata de o oră. O dezvoltare majoră pentru Instagram, care până acum permitea doar video-uri de 1 minut.

Mutarea făcută de Instagram ar putea duce mai mulți advertiseri spre platformă, mai ales de acum de când au și 1 miliard de utilizatori. În orice caz, tocmai ce a mai apărut o potențială sursă de venit pentru cei care creează conținut video, precum și pentru companiile care doresc să-și facă publicitate și să ajungă la cât mai mulți potențiali consumatori.