În momentul de față, 63% din populația lumii are acces la internet, o cifră importantă care arată cât de mult a evoluat internetul în ultimii ani, arată The Next Web.

Care sunt cele mai importante cifre pe care trebuie să le știi?

  • În lume sunt 7,93 miliarde de persoane și 57% sunt în zonele urbane
  • 5,32 de miliarde de utilizatori de telefoane mobile
  • 5 miliarde de utilizatori de internet
  • 4,65 de miliarde de utilizatori activi ai rețelelor sociale. În privința aceasta, studiul s-a concentrat pe cei de peste 13 ani. Datele ar arăta că 75% din oamenii de pe planetă care au acces la internet sunt în social media.

La nivelul creșterii de la an la an, populația a crescut cu 1%, în timp ce numărul de utilizatori de internet a crescut cu 4,1%, în timp ce utilizatorii de social media s-au înmulțit cu 7,5%.

Povestea internetului a început acum 50 de ani, cu prima transmisiune de date pe o protorețea în 1969. A urmat email-ul în anii '70, iar apoi World Wide Web care a deschis drumul spre internetul de astăzi. Primul website a fost live în august 1991, iar în 2022 deja vorbim despre Web3, descentralizare și blockchain.

În urmă cu 7 ani, în 2015, raportul arăta că lumea trecuse de 3 miliarde de utilizatori de internet, iar peste 4 miliarde de oameni au fost online în 2018.

În medie, oamenii petrec 6 ore și 53 de minute zilnic online, iar 92% dintre utilizatori accesează internetul și de pe telefonul mobil.

Cu toate că cifrele sunt impresionante, 2,9 miliarde de oameni de pe planetă nu sunt conectați la internet. Asia de Sud este regiunea cu cei mai mulți utilizatori offline, 744 de milioane de oameni din India neavând acces la internet. De asemenea, 145 de milioane de oameni din Pakistan sunt offline, iar alți 114 milioane de oameni sunt offline în Bangladesh. 415 milioane de chinezi nu au acces la internet.