Dacă timpul nu îți permite să stai cu un vraf de cărți în brațe sau să mergi la cursuri de perfecționare, există, totuși, soluția podcasturilor. Fie că ești în mașină, în drum spre birou, pe plajă, încărcându-te cu energie pozitivă câteva zile departe de business, sau în pat, după o zi obositoare, poți asculta o serie de emisiuni destinate startup-iștilor ca tine. În acest mod ai putea învăța de la comunitate care sunt strategiile pe care le urmează alți fondatori de business, cum atrag finanțare sau cum reușesc să treacă de eșecuri. Iată 5 podcasturi de la startup-iști.

This Week in Startups

Jason Calacanis este unul dintre cei mai mari investitori americani, finanțând 6 dintre cei mai cunoscuți unicorni (printre aceștia numărându-se și Uber). În același timp, Calacanis este și gazda podcastului This Week in Startups, o serie de emisiuni care are peste 750 de episoare. În fiecare săptămână Jason intervievează oameni din industria tech, antreprenori și oameni de investiții care își povestesc noutățile din domeniu, discutând despre strategiile pe care le abordează sau despre orice fel de informații care pot fi utile și altor oameni din domeniu.

Acquired

Acest podcast are ca temă achizițiile și IPO-urile companiilor și este găzduit de doi oameni de investiții cu vechime în domeniu. Ben Gilbert – Pioneer Square Labs – și David Rosenthal – Madrona Ventures – discută despre fuziuni care au făcut istorie, despre achiziții, își expun opiniile, vorbesc despre eșecuri și afaceri de succes. Ascultați acest podcast și veți putea învăța din lecțiile trecutului pentru a construi un viitor mai bun pentru afacerea voastră.

Masters of Scale

Reid Hoffman este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și investitori tech ai momentului, numele său fiind legat de companii precum PayPal sau LinkedIn și de investiții într-o grămadă de alte companii de top. În cadrul podcastului său, Masters of Scale, Hoffman intervievează cei mai buni dintre cei mai buni antreprenori. Îi veți putea asculta în emisiuni pe Zuckerberg sau Sheryl Sandberg, Brian Cheksy (Airbnb) sau Reid Hastings (Netflix) și veți afla despre strategiile și zbuciumul unora dintre cei mai mari antreprenori ai lumii.

This Week in Tech

Din acest podcast veți afla cele mai noi știri tech, precum și tendințele din industrie. Seria de emisiuni este similară celei This Week in Startups, însă în acest podcast accentul este pus mai mult pe noutățile din industrie, nu neapărat doar pe startup-uri.

Exponent

Gazdele acestui podcast, Ben Thompson și James Alworth, discută săptămânal despre lucrurile care au un impact major în industria tech.