Părinții, elevii și profesorii din țara noastră demonstrează un interes sporit pentru soluțiile digitale destinate mediului educațional. Astfel, Adservio, o platformă românească digitală pentru management educațional, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 835.000 lei (circa 186.000 euro), în creștere cu 61% față de 2015.

Creat în 2008 și implementat în peste 40 unităţi școlare din Romȃnia, Adservio, este o platformă de management educaţional care transparetizează procesul de învățare şi îmbunătăţeşte rezultatele școlare ale elevilor.

În 2016, Adservio a încheiat un parteneriat cu Telekom România, în urma căruia școlile au fost dotate cu tablete și internet 4G. Astfel, accesul elevilor și al profesorilor la informații școlare actualizate a fost îmbunătățit și ușurat considerabil. În aceste unități de învățământ s-au înregistrat cu până la 63% mai puține absențe, a crescut media pe unitate școlară, iar la testările naționale s-au înregistrat rezultate îmbunătățite.

2017 aduce implementarea platformei la nivel național și extinderea în Europa

Până la finalul acestui an, reprezentanții Adservio vizează extinderea și implementarea platformei la nivel național, dar și în Europa. „Datorită parteneriatului cu Telekom, mizăm pe o extindere accelerată la nivel național, începând cu mediul urban, și creșteri ale cifrei de afaceri cu minim 40%. Urmează un an plin în care vom îmbunătăți soluția în puncte cheie și ne dorim să ajungem în cât mai multe orașe, pentru a ușura procesul educațional“, a declarat Alexandru Holicov, fondatorul Adservio.

Astfel, pe lista extiderilor se numără orașe precum Iași, București, Timișoara, Cluj, Buzău și Focșani, dar și Republica Moldova, unde sunt avute în vedere școlile din Chișinău. În Europa, sunt vizate țări ca Germania, Marea Britanie și Spania. Implementarea platformei este concentrată pe școli generale și licee, dar și pe grădinițe, unități pentru care Adservio a lansat recent noi funcționalități.

Feedback din partea părinților și schimbări în secțiunea ”Teme”

În ceea ce privește platforma, va fi îmbunătățit modul de realizare a rapoartelor - vor putea fi realizate formulare de feedback pentru părinți -, vor fi disponibile grupuri de discuție, iar secțiunea „Admitere“ (disponibilă pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a ) oferă deja o bază de date actualizată și diversificată de facultăți din care elevii pot alege.

De asemenea, este prevăzut în plan un set de îmbunătățiri la secțiunea „Teme“ - regândită pentru ca profesorii să poată atribui teme elevilor cu un termen limită pentru trimiterea rezolvării - și „Fișiere“ - reorganizată pentru a permite crearea de foldere, dar și organizarea, și distribuirea fișierelor chiar și cu cei care nu au un cont. Iar în modulul „Conduită“ fiecare profesor poate acorda unui elev o „Abatere“ sau o „Recompensă“. Acestea se cumulează și sunt vizibile de toți profesorii școlii, de elevi și părinți. Poate fi activat gratuit, la cerere.

Alexandru HOLICOV_ fondator Adservio educatie platforma digital
Alexandru Holicov, fondator Adservio

Disponbilitate în limba engleză și burse de performanță

Din acest an școlar, aplicația Adservio este, în întregime, disponibilă și în limba engleză.

Printre planurile anului în curs se numără și colaborarea mai strânsă cu ONG-uri și fundații pe teme de educație. De altfel, din acest an, Adservio susține, cu o bursă de performanță de 2.200 lei pe an, oferită prin Fondul de Burse al Fundației Comunitare Iași, un elev de clasa a X-a, olimpic la șah și informatică.

Nu în ultimul rând, opțiunea Office 365 de la Microsoft le va permite tuturor utilizatorilor să vizualizez fișiere Word, Excel sau Powerpoint, fără a mai fi nevoiți să le salveze pe calculator. Desigur, elevii și profesorii pot lucra în același timp pe fișiere.

Printre factorii care au stat la baza creșterii cu peste 60% a business-ului în 2016 se numără și parteneriatele încheiate cu școli din orașele mari ale țării, ca București și Iași, dar și cu școli din orașe mai mici cum ar fi Focșani.

Cursuri intensive de engleză susținute pe platformă

Totodată, anul trecut compania a integrat în platformă Neuron English, în acest moment elevii și părinții având posibilitatea de a învăța limba engleză în sistem intensiv, direct din contul personal.

De asemenea, în anul anterior, au fost organizate traininguri cu profesorii și elevii despre necesitatea introducerii tehnologiei în școli și utilizarea ei.

Adservio oferă acces la catalog digital, informaţii şcolare complexe, atât utilizatorilor din țară, cât și celor din străinătate. Platforma poate fi accesată de pe orice device: desktop, laptop, tabletă sau telefon mobil. Adservio a implementat o comunicare modernă și prietenoasă între toate părţile implicate în procesul educaţional: elevi, profesori și părinţi, a ajutat la reducerea absenteismului în școlile utilizatoare cu peste 63% și a ajutat la creșterea promovabilității la evaluările naţionale pentru școlile utilizatoare.