Interrogation este un joc de investigație care abordează nuanțat o temă actuală: terorismul și extremismul politic contemporan. Jocul te pune în rolul unui investigator de top și în fața provocărilor reale, logistice, etice, politice și personale cu care se confruntă acesta. Jucătorul - conducătorul unei echipe speciale anti-tero - trebuie să combată cu atenție o nouă organizație teroristă, deosebit de periculoasă mai ales datorită popularității mesajului său extremist.

Jocul urmează să se lanseze anul acesta, iar pilotul său a primit deja recunoaștere pe multiple planuri, primind premiul de „Cel Mai Bun Joc” și „Cel Mai Bun Game Design” la expoziția de jocuri DevPlay și a fost nominalizat, alături de alte două jocuri, pentru premiul de “Cel Mai Bun Joc Independent al Anului”, la conferința ReBoot din Croația De asemenea, Interrogation a fost selecționat printre cei patru finaliști la conferința Nordic Game, Malmö, Suedia, din anul acesta.

„Există prea puține jocuri video adresate unui public matur”, declară CEO-ul și fondatorul Andrei Olaru. „Multe cărți, filme, melodii și piese de teatru reușesc să deschidă ochii publicului lor vis-a-vis de diverse problematici de natură morală, politică sau ideologică. Majoritatea jocurilor video nu abordează, însă, subiecte complexe, deși sunt produse multimedia care combină cinematografie cu beletristică, cu pictură, cu animație și cu muzică, toate într-un mediu interactiv. De aceea ne bucură faptul că Asociația TechAngels ne-a investit cu încrederea că vom putea aduce pe piață un produs care să răspundă nevoilor generației adulte de gameri și care, sperăm noi, va aduce și un impact la nivel de conștientizare a unor problematici actuale.”, a mai adăugat el.

Compania Critique Gaming a fost fondată în anul 2016 de către Andrei Olaru, Marius Petcu și David Moscovici. Fondatorii au împreună experiență profesională și educațională în domenii ca economie, drept, diplomație, IT, programare, game design și training de public speaking și argumentare. Studioul - format din membri cu vârsta medie de 25 de ani - a identificat nevoia de a dezvolta jocuri pentru „gamerii” adulți care au așteptări diferite în materie de jocuri față de cele pe care le aveau ca adolescenți acum 10-20 de ani.

Printre investitorii în Critique Gaming se numără Dan Adamescu, Gabriel Iovu, Ionuț Taranu, Mălin Ștefănescu, Radu Atanasiu, Răzvan Căpățînă, lead investor fiind Auctus Capital. Auctus Capital este o companie de servicii financiare care investește selectiv in Startup-uri cu potențial ridicat de creștere. Asociația TechAngels facilitează dezvoltarea de business-uri tech din sud-estul Europei prin investiții, expertiză și conexiuni.