Telekom Romania continuă să își îmbunătățească rețeaua, pentru a le oferi clienților business soluții cât mai extinse pentru găzduirea datelor în deplină siguranță, dar și într-un mediu complet automatizat și controlat.

Cele două centre de date din Cluj-Napoca au o capacitate totală de găzduire de peste 300 de rack-uri.

În urma inaugurării centrelor de la Cluj-Napoca, suprafața totală de data room-uri ocupate de cele opt HDC-uri, localizate în trei orașe (București, Brașov și Cluj-Napoca), este de peste 2.000 de metri pătrați.

Nivelul de securitate din centrele de date se află la cele mai înalte standarde, accesul făcându-se în baza unui control multifactor, fizic si biometric (prin cititoare de amprente), iar condițiile de mediu sunt ideale, temperatura și umiditatea fiind ținute sub control permanent. De asemenea, alimentarea cu energie electrică este asigurată atât de rețeaua de distribuție, cât și de cele două generatoare de mari dimensiuni, respectiv 1,4 MW putere instalată fiecare. Din 2007 și până în prezent, HDC-urile Telekom Romania au funcționat în permanență, datorită măsurilor luate în această direcție.

Spațiul fizic din Cluj-Napoca este dimensionat și echipat conform standardelor internaționale TIA 942-Tier 3, Telekom Romania fiind primul furnizor din România care a început un astfel de proces de certificare.

„Ca lider în acest sector, HDC oferă clienților cel mai sigur și mai fiabil spațiu de găzduire din România, împreună cu o gamă largă de servicii de comunicare, pentru a răspunde tuturor nevoilor în ceea ce privește continuitatea activității în cazul unui dezastru. Știm că fiecare client este unic și are nevoi unice, de aceea este esențial să oferim clienților noștri un portofoliu cuprinzător de servicii, în condiții optime, cu alimentare neîntreruptibilă și locație avantajoasă din punct de vedere georgrafic”, declară Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania.

HDC reprezintă o categorie de servicii dezvoltate de Telekom Romania pentru satisfacerea nevoilor de afaceri ale clienţilor săi. Programul depăşeşte aria produselor tradiţionale de telecomunicaţii, oferind şi incluzând noi beneficii şi servicii pe care compania le consideră importante pentru clienţi şi care aduc un plus de valoare afacerii acestora.

Hosting-ul (găzduirea) le asigură clienţilor Telekom Romania utilizarea partajată a unor facilităţi, precum și infrastructura asociată, care pot fi folosite permanent, ocazional sau la cerere.

Data Center-ele reprezintă un mediu IT securizat, flexibil şi profesional, utilizabil de către clienţii Telekom Romania. Aceştia îl pot folosi pentru a furniza servicii web, pentru a proteja informaţiile critice ale companiei, pentru recuperarea în caz de dezastru sau ca sit principal pentru sistemele firmei. Astfel, companiile pot evita investiţiile masive de capital şi timp pentru echipamentele IT şi infrastructură.

Clienții care aleg serviciile oferite de HDC vor beneficia de soluții adaptabile, cu posibilitatea dezvoltării ulterioare cu costuri scăzute, dar și faclitarea legăturii rapide și de calitate între centrul de date și sediile companiilor. De asemenea, Telekom Romania oferă suport tehnic 24/7, prin intermediul personalului certificat în acest sens.

Totodată, având în vedere unicitatea fiecărui client, Telekom Romania pune la dispoziție companiilor cinci categorii de servicii, care pot fi personalizate în funcție de nevoile acestora. Astfel, clienții pot să aleagă servicii de găzduire fizică a echipamentelor, acces la echipamente și licențe dedicate, conectivitate, managed services sau platforme partajate și infrastructură cloud, bazată pe VMware. Platforma de cloud a Telekom Romania este singura din România care a primit titulatura ”VMware Cloud Verified”.

„Suntem foarte încântați că Telekom România a decis să utilizeze soluția VMware atunci când implementează servicii cloud pentru clienții săi. Soluția le oferă posibilitatea de a selecta cel mai bun mediu cloud pentru a implementa și rula aplicații pe orice dispozitiv, cu posibilitatea de a utiliza platforme de dezvoltare pentru aplicații noi, menținând în același timp operațiuni consistente care ajută la integrarea întregului portofoliu IT”, a spus Ivo Sladoljev - Senior Regional Manager, Middle Europe VMware, Inc.

Telekom Romania oferă soluții bazate integral pe infrastructura proprie, compania punând la dispoziție servicii de instalare, configurare, service și managementul centralizat al echipamentului de acces.

La evenimentul de lansare a participat și primarul orașului Cluj Napoca Emil Boc. ”Sprijinul vostru extraordinar ne oferă instrumente importante pentru a merge înainte. Cluj-Napoca este locul potrivit pentru astfel de investiții, acum este momentul potrivit pentru ele. Avem un ecosistem puternic de inovație și IT”, a declarat Emil Boc. ”Telekom ne-a adus un avantaj important. Găzduirea unui astfel de data center ne oferă posibilitatea de a îmbunătăți calitatea vieții clujenilor”, a mai spus acesta.