Am găsit pe VentureBeat o listă a celor mai importanți 10 investitori de tip angel care dau bani startup-urilor cu produse de AI. Clasamentului este realizat pe baza informațiilor din Crunchbase, fiind urmărite 3 variabile: cele mai recente investiții ale acestuia în AI, cât de activ este acesta în domeniul inteligenței artificiale și investițiile trecute în acest domeniu.

Wei Guo – este managing partner în cadrul UpHonest Capital și fondator al Wei Capital. Guo este unul dintre cei mai activi investitori chinezi din Silicon Valley, finanțând peste 120 de startup-uri.

Jerry Yang – este cofondator al Yahoo și fondator al AME Cloud Ventures, cu un portofoliu de investiții seed și late stage în startup-uri. Yang face parte și din boardu-ul unor companii precum Alibaba sau Lenovo.

Jeremy Yap – angel investor din Singapore, Yap a dat bani către aproximativ 29 de companii în ultimii 5 ani.

Scott Banister – este cunoscut mai ales pentru rolul său de advisor și membru al board-ului PayPal, și cofondator al IpronPort, companie achiziționată de Cisco pentru suma de 830 de milioane de dolari. totodată, Banister este fostul fondator al ListBot, cumpărat de Micorosoft.

John Shaw – se focusează pe investiții în startup-uri B2B, robotică, Ai și IoT. În prezent, Shaw lucrează la propriul startup de AI, care va combina experiența sa în cloud computing cu inteligența artificială.

Photo by Alex Knight on Unsplash